Januzaj bizonyítana

Adnan Januzaj szeretne bizonyítani a Manchester Unitednél, ahol nagy hatással van rá - többek között - Ryan Giggs és Patrice Evra is.


A tizennyolc éves belga a Wigan elleni Community Shield gyõzelem alkalmával lépett pályára elõször tétmérkõzésen. Nem sokkal késõbb a Crystal Palace elleni bajnokin a Premier League-ben is bemutatkozhatott, majd a Sunderland elleni mérkõzésen két góllal hálálta meg a kezdõcsapatba nevezését.

Januzaj szerint az, hogy az edzéseken minden nap top játékosokkal dolgozhat együtt, sokat segít neki hozzászokni az elsõ csapat mindennapjaihoz.

"Mindenkitõl tanácsokat kapok, és ez az, ami nagyszerû itt" - mondta. "Az emberek azt akarják, hogy jól szerepelj és fejleszteni szeretnének a játékodon. Sokat beszélek Patrice-szal és Giggsy-vel. Õk nagyszerû játékosok és óriási tapasztalatuk van. Keresztülmentek mindazon, amin én is keresztülmegyek, ezért számomra nagyon fontosak a tanácsaik."

"Ha bal oldalon játszok, Patrice mögöttem van, és segít nekem. Ráadásul hasonló poszton játszok, mint Giggsy. Rengeteget kérdezek tõle. Õ egy kiváló játékos, és nagyon jó tanár."

 


Januzaj úgy véli, megvan a játékában az, ami az elsõ csapat szintjéhez kell, de tisztában van vele, hogy folyamatosan tanulnia és fejlõdnie kell.

"Itt minden gyorsabb" - hangsúlyozta. - "A játék gyorsabb, így gyorsabban kell gondolkodnod és gyorsabban kell játszanod. Nagyszerû játékosokkal edzek együtt minden nap és azt csinálom, amit mondanak, de ezzel együtt a saját képességeimet is szeretném hozzátenni a játékhoz. Nagyon fontos, hogy mindkettõt meg tudd csinálni."

"A technikai tudásuk lenyûgözõ [az olyanoknak, mint Robin, Wayne, vagy Shinji]. A mellettük való játék magasabb színvonalra emel téged. Sok apró dolgot megtanulsz. Mikor passzolj, mikor tartsd meg a labdát, mikor gyorsítsd fel a játékot, és minden ehhez hasonló dolgot. A tapasztalt játékosokat figyelve idõvel ezek a dolgok teljesen természetessé válnak számodra."

A fordítás a ManUtdFanatics.hu legújabb gyakornokának, Bacsu Attilának (tuto558) a munkája!


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!