Rooney gólja megadta a kezdõ lökést

Wayne Rooney inspirálta Anglia létfontosságú 4-1-es gyõzelemét Montenegró ellen, amivel Roy Hodgson gárdája karnyújtásnyira került a jövõ évi világbajnokságon való szerepléshez.


A Vörös Ördögök csatára szerezte a mérkõzés elsõ találatát, amely lendületet adott társainak a Wembley-ben. Danny Welbeck lövése pattant ki a vendégek kapusáról, amit a jól helyezkedõ Rooney kíméletlenül bevarrt, megszerezve ezzel a vezetést a Háromoroszlánosok gárdájának. A válogatott játékos második félidõben szerzett gólja, 37. találata nemzeti színekben.

 

 

Az angolok második góljának is volt manchesteri színezete, mivel a Welbeck lövését hárítani próbáló Branko Boskovicról pattant be a labda, a montenegrói csapat kapujába.
 
A vendégek gyorsan csökkenték hátrányukat, de Andros Townsend debütáló góljával és Danny Sturridge kései büntetõ találatával az angolok beállították a 4-1-es végeredményt. Az utolsó 25 percben Michael Carrick is megkapta Hodgsontól a lehetõséget.
 
Marouane Fellaini sérült csuklóval is segített a válogatottnak abban, hogy megválthassák jövõ nyári repülõjegyüket Brazíliába. Romelu Lukaku két góljával a belgák hamar megszerezték a vezetést a Makszimir-stadionban. A vége ugyan izgalmas alakult Niko Kranjcsar gólja után, de Marc Wilmots gárdájának sikerült tartania a 2-1-es  eredményt Horvátország ellen. 
 
Robin van Persie a magyarok ellen szerzett mesterhármasával belépett a holland rekordok könyvébe, ezzel nemzete legnagyobb góllövõi között számon tartva hazájában, a tegnapi 41. találatával. A mérkõzésen viszont nem csak a United csatárának sikerült betalálnia, Hollandia ugyanis 8-1-es elsöprõ gyõzelmet aratott Magyarország felett.
 
  
 
A United védõjének Jonny Evans-nek, már nem voltak hasonlóan kellemes percei tegnap este, amikor Észak-Írország 2-0 vereséget szenvedett Azerbajdzsántól. Nani még reménykedhet hazája brazíliai szereplésében, miután  Portugália 1-1-es döntetlent játszott  Izraellel.
 
Csakúgy, mint a vb-selejtezõkön, néhány United csillag játszott Európa-szerte barátságos találkozókon is.
 
Shinji Kagawa 87 percet volt pályán Szerbiai ellen a Japán válogatottal, melynek során 2-0-ás vereséget szenvedett a felkelõ nap országának legénysége. Patrice Evra 63 percet játszott a francia gárdával  és 6-0-ra páholták el az ausztrálokat. Továbbá Angelo Henriquez, Antonio Valencia és Javier Hernandez is mind játszanak hazájuk színeiben a szünet alatt.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!