Zaha remekelt az U21-ben

Wilfried Zaha kiváló teljesítményt nyújtott kedden az angol U21-es válogatottban, mely 5-0-ra legyõzte Litvániát a Portman Roadon.


A Vörös Ördögök szélsõje végigjátszotta a találkozót bal szélsõ poszton, két gólpasszt osztott ki, az elsõ már a meccs második percében, amikor Ravel Morrison elé ívelte a játékszert. A mérkõzés 26. percében a Southamptonban szereplõ James Ward-Prowse duplázta meg az angolok elõnyét, mikor majd 26 méterrõl csodás szabadrúgást vágott a kapuba.

A szünet után ismét Zaha volt az elõkészítõ, ezúttal Saidi Berahino fejezte be a támadást, majd Morrison duplázott azok után, hogy remek szólóval helyzetbe hozta saját magát.

Pillanatokkal késõbb Berahino is kétgólossá vált, amikor a 75. percben értékesített egy büntetõt. A csatárt Nick Powell váltotta, ki így csatlakozott manchesteri csapattársához, Michael Keane-hez, kinek ezen a találkozón igen kevés dolga akadt a védelemben.

A kedd esti gyõzelem a legutóbbi, San Marino feletti 4-0-ás sikert követve azt jelentette, Gareth Southgate csapata a megszerezhetõ 12 pontból tizet bezsebelt, ezzel rendkívül jó pozícióban vannak ahhoz, hogy kijusson a csehországi kontinensviadalra, melyet 2015-ben rendeznek meg.

 


A találkozót megelõzõen az edzõ beszélt Zahát érintõ terveirõl is: "Nem szándékoztam játszatni õt mindkét meccsen. A múlt hét elején beszéltem vele errõl és megértette" - mondta Southgate az FA honlapjának.

"Csak focizni akar, de egy fantasztikus klubnál van, ahol rájött, hogy a csapatba sok munkával és türelemmel fog bekerülni. Volt néhány jó beszélgetésünk errõl és minden egyes napon elvégzett edzés egy újabb lehetõség számára, hogy elérjen oda."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!