Anglia kijutott a világbajnokságra

Wayne Rooney mindennél fontosabb gólt szerzett tegnap a Wembley-ben, találatával Anglia megszerezte a vezetést a lengyelek ellen és végül 2-0-ra nyert, amivel kijutott a jövõ nyári világbajnokságra.


A második találatot Steven Gerrard szerezte, ami után Roy Hodgson megnyugodhatott, hiszen csapata veretlenül zárta csoportját, bár az igaz, hogy volt néhány feszült pillanat a hangos szurkolótábor elõtt.

Chris Smalling - egyike a négy Vörös Ördögöknek, akik kezdtek - éppen csak lemaradt Gerrard szabadrúgásáról, majd õ és Danny Welbeck is benne volt abban a támadásban, mely végén Andros Townsend a felsõ lécet találta telibe.

Welbeck elõtt adódott lehetõség, de a csatár a kapu mellé pöccintett, majd Rooney késztette védésre Wojciech Szczesny kapust azelõtt, hogy négy perccel a félidõ végét megelõzõen megszületett a vezetõ találat. Michael Carrick tette ki a játékszert bal szélre Leighton Baines-nek, kinek beadása Welbecken még átszállt, de Rooney-t megtalálta, aki tökéletes fejessel vette be a kaput.

Robert Lewandoeski elõtt is adódtak helyzetek, ám ezekbõl nem esett gól, míg Rooney közel járt második találatához, Szczesny azonban hatalmasat védett.

Miután Carricket meglepetésre lecserélte a kapitány és helyére Frank Lampard áltt, Rooney egy sárga lapot is begyûjtött, a meccs végén pedig egyre nõtt a nyomás a háromoroszlánosokon. Azonban a csapatkapitány, Gerrard betört a védõk között a tizenhatosra, majd Szczesny mellett a hálóba lõtt, bebiztosítva a nehezen kicsikart gyõzelmet.

"Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz" - mondta Rooney az ITV-nek. "De néhányszor remekül játszottunk, gólt szereztünk az elsõ félidõben, ami hitet és önbizalmat adott ahhoz, hogy a gyõzelemért mehetünk. szerencsére Stevie megszerezte a második gólt, amivel már biztosan kijutottunk."

 


"Mindig is pozitívak maradtunk, nem számított, miket mondtak. Megmutattuk, hogy nagyszerû csapatot alkotunk és nagyon izgatottak vagyunk, már nagyon várjuk a világbajnokságot, valamint az elõtte lévõ néhány barátságos találkozót."

Eközben a Cristiano Ronaldo nélkül felálló portugál válogatottban Nani csodás gólt szerzett ballal. Portugália 3-0-ra legyõzte a tíz emberrel játszó Luxemburgot, azonban csak a pótselejtezõt érõ hely jutott neki, hiszen Oroszország végzett az F-csoport élén.

Patrice Evra francia válogatottja is csak a pótselejtezõt érõ helyen végzett annak ellenére is, hogy 3-0-ra legyõzték a finneket. A bal bekk sárga lapot szedett össze ezen a találkozón. A csoport élén a Grúziát 2-0-ra legyõzõ Spanyolország végzett.

Robin van Persie csak az elsõ játékrészben kapott szerepet Törökországban, ahol Hollandia 2-0-ra nyert. A csatár a szünetben Dirk Kuyt váltotta. Hollandia szintén kijutott Brazíliába. Marouane Fellaini sárga lapok miatt kénytelen volt kihagyni a belgák Wales elleni mérkõzését, mely 1-1-es döntetlennel zárult, míg Shinji Kagawa a japán nemzeti csapattal szenvedett 1-0-ás vereséget Fehéroroszországban.
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!