Beharangozó: Manchester United - Real Sociedad

A Manchester United hazai pályán fogadja a Real Sociedad együttesét a Bajnokok Ligája 3. csoportmérkõzésén.


A mérkõzést megelõzõen a Manchester United 4 ponttal a Bajnokok Ligája A-csoportjának élérõl várhatja aktuális ellenfele elleni találkozót, miután hazai pályán 4-2-es gyõzelmet aratott a német Bayer Leverkusen felett és idegenben 1-1-es döntetlen ért el a Shakhtar Donetsk otthonában. A Real Sociedad nincs könnyû helyzetben, hiszen már az elsõ fordulóban 2-0-ás vereséget szendvedtek az ukrán együttes ellen hazai környezetben, majd a folytatásban [2-1 vereség miatt] a Bayer Leverkusen otthonából is pont nélkül távoztak, ezáltal jelenleg pontot még nem szerezve 3 kapott góllal a tabella alján tanyáznak.

 

Aktuális forma:

 

A Vörös Ördögök háza táján kisebb nyugtalanságra adhat okot a csapat ingatag formája a Premier League-ben, ugyanis szombaton 1-1-es döntetlen értek el a Southampton ellen az Old Traffordon. Ugyanakkor most fel van adva a lecke David Moyes együttesének, hogy javítsák a hétvégi botlást.

 

A Sociedad két vereséget követõen érkezik Manchesterbe, valószínûleg hajtani fogja õket a Valencia otthában elért 2-1-es hétvégi gyõzelmük.

 

Hiányzók:

Az angolok részérõl a mérkõzést valószínûleg Tom Cleverley és Darren Fletcher ki fogja hagyni, a spanyoloknál pedig Esteban Granero és Dani Estrada játékára nem számíthatnak.

 

Érdekességek:

A United 8 gyõzelem, 9 döntetlen és 4 vereséget számol a 21 lejátszott találkozó után, ahol spanyol ellenfél ellen játszott  az Old Traffordon az összes európai porondon vívott mérkõzést tekintve.

 

Egymás elleni mérleg:

A Vörös Ördögök még soha nem játszottak a Real Sociedad ellen.

 

Góllövõk a két együttes BL idei kiírásának A-csoportjában:

 

A Bajnokok Ligája idei kiírásában a manchesteri együttesben Wayne Rooney 2, Robin van Persie és Danny Welbeck 1-1 gólt értek el a két csoportmérkõzés után, míg a spanyol együttesben csupán Carlos Vela szerzett 1 gólt.

 

Mérkõzés elõtti nyilatkozatok:

 

A United menedzsere, David Moyes a következõket mondta: "Ha sikerül gyõznünk, erõs pozíciót szerezhetünk a verseny elején. Ki kell használnunk a hazai pálya elõnyeit, és meg kell nyernünk a találkozót. Remélhetõleg a terveink szerint alakulnak a dolgok és növelni tudjuk az esélyeinket a továbbjutásra." 

 

A Real Sociedad kapitánya, Xabi Prieto így fogalmazott: "Nekem is van egy Cantonás mezem - õ volt a kedvenc játékosom. Ez egy misztikus klub, a világ egyik legnagyobbja és a stadionjuk mindig is vonzott. A játékosok, szurkolók és a San Sebastianban mindenki nagyon izgatott, hogy a Manchester United ellen játszhatunk. Remek lesz ellenük pályára lépni."

 

Játékvezetõk:

Játékvezetõ: Bas Nijhuis  (holland)

Partjelzõk: Rob van de Ven  (holland) , Charles Schaap  (holland)

Gólvonali asszisztensek: Serdar Gözübüyük  (holland) , Ed Janssen  (holland)

Negyedik játékvezetõ: Hessel Steegstra  (holland) 

 

Mérkõzés helyszíne/ideje:

Old Trafford, Manchester

2013. október 23., 20:45 

 

Várható kezdõcsapatok:

 

United: De Gea - Rafael, Evans, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Fellaini, Kagawa - Rooney, van Persie

 

Sociedad: Bravo - C. Martinez, Gonzalez, I Martinez, De La Bella - Vela, Bergara, Pardo, Griezmann - Zurutuza - Agirretxe

 

A ManUtdFanatics.hu tipp: 1-0

 

Az összecsapást a DIGI Sport 2-n, illetve a FanaticsTV-n ÉLÕben követhetitek 20:45-tõl!


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!