Már játszhat Janko

A Manchester United - Real Sociedad UEFA Ifjúsági Liga mérkõzésen bemutatkozhat Saidy Janko.


Nicky Butt elmondta, a közelmúltban az FC Zürichtõl igazolt játékos megkapta a nemzetközi engedélyt és pályára léphet szerdán a sokat magasztalt baszk fiatalok elleni U19-es találkozón.

Sam Byrne szintén versenghet a csapatba kerülésért és Paddy McNair is visszatér eltiltását követõen. Ashley Fletcher és Josh Harrop - akik legutóbb a padról álltak be - is szerephez juthatnak azok után, hogy továbbra is lenyûgözõen teljesítenek Paul McGuinness U18-as gárdájában.

"Saidy helyzete tisztázódott" - erõsítette meg Butt a ManUtd.com-nak. "Immár elérhetõ. Elõzõ héten az angol U19-es válogatott ellen már játszott a jobb szélen. Nagy tehetség õ és nagyon izgatottak vagyunk miatta. Jól áll a mérkõzésekhez."

"Sam rendben van, ismét edz. Ma egy pillantást vetünk a csapatra, holnap pedig õsszeállítjuk a keretet. Bõ a keretünk, hiszen Paul csapatából érkezõk is bebizonyították, képesek ezen a szinten játszani."

"Ashley Fletcher nagyszerûen teljesített és Josh Harrop is remekelt, mikor Donyeckben beállt csereként. Tehát jó keretünk van, amivel elégedett vagyok jelenleg. Azt akarod, hogy versengjenek a helyekért, bár 1-2 játékos biztosan csalódott lesz, amiért kimarad, véleményem szerint ez egy egészséges csapat."

 


A Sociedad legutóbb 5-1-re legyõzte a Leverkusent, ami azt sugallja, félelmetes ellenfélnek számítanak a spanyolok.

"Nyilvánvalóan tisztában vagyunk, hogy jó csapatuk van" - folytatta Butt. "Figyeltük õket és megnéztünk DVD-ket. Tipikus spanyol csapat, nem óriások, hanem mind apró srácok, akik járatják a labdát. Van 2-3 kiemelkedõ játékosuk, úgyhogy nagy kihívás lesz ez számunkra."

"De magabiztosak vagyunk. Ha a maximumot tudjuk hozni, versenyezni tudunk bárkivel és bárkit le tudunk gyõzni, ezt érezzük most. Még csak fiatal srácok és meg kell tanulniuk, hogy ha úgy adódik, 94-95 percig is oda kell figyelniük. Ez egy tanulási folyamat és minden egyes élménybõl tanulni fogunk, amit ezek a találkozók adnak, de végsõ soron ezeket is meg akarjuk nyerni."

"Ki kell küszöbölnünk az ostoba hibákat. Nem számít, merre játszol a világban, nem kellene ilyeneket elkövetni. Jelenleg az az aggodalom, hogy hibákat vétettünk és nem javítottuk azt egész meccs alatt. Úgy gondolom, jobbak vagyunk annál, mint amit az utóbbi két találkozón mutattunk."

Butt bízik abban, hogy sokan kilátogatnak az U19-es találkozóra is, hiszen az AJ Bell Stadionban, 3 órakor kezdõdõ találkozó és az esti felnõtt meccs között elég sok idõ telik el ahhoz, hogy akár mindkét összecsapást megnézhesse valaki.

"Néhány iskolában szünet van most és ez egy nagyszerû meccs arra, hogy kilátogassanak és megtekintsék azt. Remélhetõleg nagy közönségünk lesz, hiszen nem kell rohanniuk, hogy a másik találkozót is megnézzék."

"Szükségünk van a szurkolói támogatásra, mert az, hogy szurkolókkal megtelt stadionban játszhatnak, az része a tanulásnak és fontos lesz, ha majd egyszer magasabb szinten szerepelhetnek ennél, vagy más klubnál. Szóval minél többen kilátogatnak, annál jobb és reméljük, igazi hangulat lesz."


 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!