Manchester United 3-2 Stoke City

Hátrányból felállva három ponttal gazdagodtak a Vörös Ördögök.


Hamar hátrányba került David Moyes csapata, hiszen már a 4. percben gólt ünnepelhetett Peter Crouch. Nani és Tom Cleverley között könnyedén megindult Pieters, majd beívelt, a hórihorgas csatár még elérte a labdát, David de Gea óriásit hárított, a kipattanót Jonny Evans akarta kivágni, de Crouch még beleért, 1-0 a Stoke-nak.

A gól megfogta a Unitedet, a támadásért felelõs játékosok sorra mondtak csõdöt. Nani is csak a lelától ülõket veszélyeztette, akárcsak Wayne Rooney.

Miközben a vendégek kontrákból komoly veszélyt jelentettek számos esetben. A 27. percben de Geának ismét óriásit kellett hárítania, egy felívelt labddát Crouch tett le Patrice Evra mellett Waltersnek, Evans próbált menteni, de Walters lövése eljutott a kapusig, aki hárított, de a kipattanó ismét Walterc elé került, újabb próbálkozását az északír védõ blokkolta, miközben Phil Jones 3 méterrõl végignézte az egészet ahelyett, hogy besegítsen. Jól jellemezte ez azt, mit is mûveltek a hazai játékosok. Leginkább csak nézték, amint mások valamit csinálnak ahelyett, hogy besegítettek volna.

Egészen 32 perc kellett, mire valami érdemlegeset fel lehetett jegyezni a Vörös Ördögöknél, ekkor Rooney lövését kellett kiszednie Begovic-nak a léc alól.

Öt perc sem volt hátra, amikor Nani a félpályánál adta el a játékszert, balról érkezõ labdát Evans-nek kellett mentenie Crouch elõl. Aztán szinte a semmibõl jött az egyenlítés. A portugál szélsõ ívelt Rooney fejére, a csatár fejesét Begovic hárította, a kipattanóra van Persie érkezett és hét méterrõl kíméletlenül vágta a hálóba, 1-1.

 


Nagy kõ esett le a manchesteriek szívérõl, ám csak két percig örülhettek. Jones saját tizenhatosa elõtt szabálytalankodott, a megítélt pontrúgást Arnautovic a jobb felsõbe tekerte, 2-1 a vendégeknek.

Fordulás után minden ott folytatódott, ahol az elsõ játékrész abbamaradt. A United képtelen volt bármit is csinálni a betömörülõ védelem ellen, a Stoke pedig kontrákra épített.

David Moyes cserére szánta el magát és lehozta a gyengén játszó Nanit, valamint Cleverley-t és helyettük Adnan Januzaj és Javier Hernandez lépett pályára, majd az utolsó 15 percre Antonio Valencia is beállt a támadásokat egyáltalán nem segítõ és védekezésben sem jeleskedõ Chris Smalling helyett.

Ezen lépések után a hazaiak kezdtek jobban játszani, és két perc alatt meg is tudták fordítani az ereményt. Robin van Persie szögletét csodás fejessel értékesítette Rooney, majd Evra beadását bólintotta közelrõl a kapuba Chicharito.

A vezetés után az eredmény megtartása volt a cél, ami végül sikerült is.

Számos gyenge teljesítmény ellenére is sikerült begyûjteni a három pontot, ami a találkozó egyetlen pozitívuma amellett, hogy végre a csatároknak sikerült betalálniuk.


Premier League, 9. forduló
Manchester United 3-2 Stoke City
Old Trafford

Vezette: Lee Mason

United: de Gea - Smalling(Valencia 76.), Jones, Evans, Evra - Nani(Januzaj 58.), Carrick, Cleverley(Hernandez 68.), Kagawa - Rooney, van Persie
Pad: Lindegaard, Rafael, Fellaini, Young

Stoke: Begovic - Cameron, Shawcross, Huth, Pieters - Palacios(Whelan 70.), N'Zonzi - Walters, Ireland(Adam 82.), Arnautovic(Wilson 49.) - Crouch
Pad: Sörensen, Wilkinson, Assaidi, Jones

Gólszerzõ: van Persie 43', Rooney 79', Hernandez 80' illetve Crouch 4', Arnautovic 45'

Sárga lap: Hernandez, Valencia illetve Crouch, Shawcross, Ireland, Palacios, Wilson, Huth

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!