Van Persie is az Aranylabda-jelöltek között

A Manchester United csatára, Robin van Persie bekerült a FIFA Aranylabdára esélyes 23 fõs listára, amely a 2013. év legjobbnak ítélt játékosának kilétérõl hivatott dönteni.


A holland támadó, akinek góljai nagyban hozzájárultak a Vörös Ördögök elõzõ szezonbeli bajnoki címéhez, 22 másik játékos mellett került be arra a szûk listára a kedd reggeli bejelentés szerint, amely azon esélyeseket tartalmazzák, akik január 13-án, a svájci Zürichben megkaphatják az Aranylabdát.

 

Van Persie mellett négy másik játékos is helyet kapott a listán a Premier Leaguebõl - a Manchester Citybõl Yaya Touré, a Liverpoolból Luis Suarez, a Chelseabõl Eden Hazard, az Arsenalból pedig a nyári igazolás Mesut Özil. Ebbõl látszik is, hogy angol játékos idén nem került fel a listára.

 

 

Szakértõk egyébként a legesélyesebbnek az egykori manchester kedvenc Cristiano Ronaldo-t, a Bayern München szélsõjét, Arjen Robbent, és a Barcelona világsztárját, Lionel Messit tartják, aki nem mellesleg az utóbbi négy kiírás gyõztese is egyben.

 

Ezen az eseményen szokták megválasztani az Év edzõjét is, ahol Sir Alex Ferguson is ott van a 10 megnevezett edzõ között, olyan kiválóságok mellett, mint Jose Mourinho, vagy a spanyol szövetségi-kapitány, Vicente del Bosque.

 

Az Aranylabdára esélyesek 23 fõs listája:

Gareth Bale, Philipp Lahm, Thomas Müller, Manuel Neuer, Bastian Schweinsteiger, Mesut Özil, Robin van Persie, Arjen Robben, Edinson Cavani, Luis Suarez, Andres Iniesta, Xavi, Neymar, Thiago Silva, Radamel Falcao, Andrea Pirlo, Franck Ribery, Cristiano Ronaldo, Eden Hazard, Zlatan Ibrahimovic, Robert Lewandowski, Lionel Messi, Yaya Touré. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!