Giggs: Balszerencsénk volt

Ryan Giggs szerint a Unitednek nem volt szerencséje a Ligakupa 5. fordulójában a West Ham United elleni 4-0-s vereséggel zárult londoni összecsapáson.


Sir Alex fiai meglehetõsen élénken kezdték a mérkõzést, a 6. percben Gabriel Obertan lövését például épphogy csak a kapufára tudta tolni Robert Green. A szituáció kapcsán Giggs azon elmélkedett mi lett volna, ha az angol válogatott kapusa nem védett volna kitûnõ reflexszel a hatalmas helyzetben.

"A dolgok másképp alakultak volna, ha Gabby lövése bemegy" - mondta Ryan az MUTV-nek. "Nagyon jól kezdtük a meccset, de annál a lövésnél nem volt szerencsénk, kapufa lett belõle. Aztán a West Ham nem sokra rá betalált és ez megfogott bennünket."

A hazai csapat további három találatot is jegyzett olyan teljesítményt nyújtva, mely láttán a laikusok azt gondolhatták, hogy tévedésbõl fejjel lefelé nyomtatták a Barclays Premier League tabelláját a meccs programfüzetében.

Ezzel együtt Giggs szerint - aki a héten töltötte be 37. életévét - tisztában voltak azzal, hogy a bajnokságban tök utolsó West Ham komoly erõpróbát fog jelenteni a fõként fiatalokból összeállított Unitednek.

"Akármikor jövünk a West Hamhez, nem számít éppen milyen formában vannak, rendre kemény meccset játszunk velük és mindig le akarnak gyõzni bennünket" - mondta.

"Annak ellenére, hogy a bajnokságban nem állnak túl jól, a szurkolótáboruk mögéjük állt, és hát az Upton Parkban egyébként sem könnyû eredményesnek lenni."

 


"Ezzel együtt is csalódáskeltõ volt 4-0-ra kikapni. Magabiztosan jöttünk ide abban a hitben, hogy meg tudjuk nyerni a meccset."

"El kell ismerni, hogy a West Ham jól játszott, szereztek pár remek gólt, de úgy érezzük elkerülhetõek lettek volna, ha sokkal jobban védekezünk."

Április óta ez volt a United elsõ veresége tétmérkõzésen, így egy 29 meccses veretlen sorozat szakadt meg minden kiírást figyelembe véve, ami egyben azt is jelenti, hogy Chris Smalling, Javier Hernandez és Bebe is elõször ízlelhette meg milyen veszíteni United mezben. A vereség azonban része a futballnak - még a Manchester Unitednél is - és Giggs biztos abban, hogy hosszútávon pozitív hatással lesz a West Ham elleni eredmény a Vörösök fiataljaira.

"A csalódások erõsebbé teszik az embert. Jelenleg nem egy kellemes érzés, de remélhetõleg a fiatal játékosok, akik átélték mindezt, tanulnak belõle. Amikor legközelebb lehetõséghez jutnak, még elszántabbak lesznek, hogy bizonyítsák mire képesek, és hogy jobb eredményt érjenek el."

"Mi a Manchester United vagyunk, tovább kell lépnünk. Elõre kell tekintetünk és játszani a focinkat. Nem szabad leszegni a fejünket!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!