Wenger: Nehéz más mezben látni Robint

Arsene Wenger elárulta, nehéz számára az Arsenalén kívül bármilyen más mezben látni egykori sztárjátékosát, Robin van Persie-t.


Az Ágyúsok menedzsere most vasárnap újra ellenfélként kerülhet szembe a holland támadóval, amikor a listavezetõ fõvárosiak az Old Traffordra látogatnak vasárnap a Premier League hétvégi fordulójának rangadóján.

 

Bár már több, mint egy év eltelt azóta, hogy 24 millió fontért eladta Sir Alex Fergusonnak, Wenger elmondása szerint még mindig nem tudta megemészteni, hogy korábbi csatárát a Manchester United mezében kell látnia futballozni.

 

Pedig úgy tûnik, hogy a játékos nem húzott rosszat a váltással, ugyanis elsõ szezonját követõen rögtön aranyérmes lett a bajnokságban, amely a Londonban eltöltött nyolc idénye során egyszer se sikerült, miután a Feyenoordtól a szigetországba helyezte át székhelyét.

 

"Természetesen ez a helyzet elég fura számomra, mert õ egy olyan ember, akinek az Arsenal folyik az ereiben" - kezdte a francia szakember.

 

"Még nagyon, de nagyon fiatal játékosként hoztam õt a csapathoz. Hihetetlenül kemény idõszakokon mentünk együtt keresztül, emellett pedig világklasszis játékossá avanzsált a kezeim alatt, és ezért õ számomra egy Arsenal játékos."

 

Wenger most már azt is felfedte, hogy a Manchester United egykori edzõje, Rene Meulensteen nagyon nagy hatással volt honfitársára, Van Persiere, hogy északra költözzön.

 

 

"Robin van Persie-t egy, akkor a Manchester Unitednél dolgozó holland edzõ gyõzte meg a váltásról, úgyhogy ez elég nagy szerepet játszott a döntésében" - tette hozzá.

 

"Nem a Sir Alex Fergusonnal folytatott egyeztetéseim gyõztek meg arról, hogy adjam el Robin van Persie-t a Manchester Unitednek, sokkal inkább a játékossal folytatott megbeszéléseim alapján döntöttem így."

 

"Elég sok négyszemközt történõ beszélgetésem volt Robinnal, amelyek mind-mind meggyõztek arról, hogy el kell õt adnom."

 

"Azt hiszem a végém el kellett döntenem, 'megteszem vagy nem?', tudván, hogy hatalmas kritikák kereszttüzébe kerülök, ha megteszem. De aztán végül mégis úgy döntöttem, mert úgy éreztem, hogy ez a legmegfelelõbb döntés."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!