Kamionstop!

Vajon a hétvégi rangadón a Vörös Ördögök meg tudják állítani az Ágyúsok száguldó kamionját?


Vasárnap késõdélután lesz Arsene Wenger pályafutása során az elsõ alkalom, hogy nem Sir Alex Fergusonnal kell szembenéznie majd az oldalvonal mellett az Old Traffordon, hanem egy másik tüzes skóttal, David Moyes-szal.

 

Az Arsenal már jó pár éve nem veszélyeztette a bajnoki cím megszerzésében az Old Trafford legénységét, ugyanis 2008-óta csak két alkalommal tudtak gyõzni a United ellen. Nagy valószínûséggel mély nyomot hagyott az Ágyúsok szurkolótáborának emlékeiben a Vörös Ördögök 2011-es horrorisztikus 8-2-es gyõzelme is. 
 
Wenger gárdája jelenleg 8 ponttal elõzi meg a tabellán a Moyes boys-t és mindkét csapat hosszú veretlenségi listával vág neki holnap a küzdelemnek.
 
Az ágyúsok egy történelmi gyõzelemnek számító Bajnokok Ligája találkozót követõen érkeznek az Old Traffordra, míg a Unitednek 1 pontot sikerült elhoznia Real Sociedad otthonából. Mivel  mindkét gárda kiváló tûzerõvel, de kissé sebezhetõ védelemmel bír így feltehetõen nem maradunk gólok nélkül ezen a hétvégén.
 
 
A Manchester United szezoneleji regressziója Sir Alex távozását követõen és az Arsenalban érezhetõ új szelek, lángra lobbanthatják az elmúlt évek rivalizálásának pislákoló tüzét.
 
Egy érdekes aspektusa az Arsenal játéknak a keskenyebb taktika - Santi Cazorla a baloldalon, míg Ramsey a jobbon befele dolgoznak így nagymértékben uralni tudják a középpálya csatáit, de kiszolgáltatott helyzetbe kerülhetnek a United széles játékával szemben, mivel Cazorla és Ramsey központilag támadnak így nehéz lesz visszaérniük a szélekre védekezni. Mindez remek helyzeteket teremthet a hazaiak számára a gyors ellentámadások indításánál.
 
A Unitednek van is embere arra, hogy ki tudja használni a vendégek gyenge pontját, mégpedig Antonio Valencia személyében, aki bár vegyes formában indított idén, de ha hozná a Fulham elleni teljesítményét erõs fegyver lehetne a Vörös Ördögök kezében.
 
 
A fenti ábrán látható Valencia  rendkívül hatékonyan mozog szélen, különösen a magas területeken, és ez egy nagyon érdekes párharcot jelenthetne, közte és Kieran Gibbs között. 
 
Kulcsfontosságú játékosok
 
Mesut Özil
 
Özil ragyogó formája az egész csapat játékát feldobta idén. Hihetetlen teljesítménnyel debütált a német játékmester Wenger kezei alatt. Idén csak David Silva elõzi meg statisztikák terén. Kétségtelenül  nagy fenyegetést jelent majd a találkozó során a hazaiak számára.
 
 
Mint látható a fenti hõtérképen, hatékonyan használja ki a pálya szélességét, így nehéz nyomon követni. Michael Carricknek és Marouane Fellaininek kellene õt semlegesíteni, de Özil trükkös mozgását nehéz követni úgy, hogy közben a támadások elõkészítésében is szerepet vállaljanak. Így talán a legjobb megoldást Phil Jones jelentené aki kiiktathatná, vagy legalábbis nagy mértékben megnehezítené árnyékként a német dolgát.
 
R&R
 
Wayne Rooney és Robin van Persie félelmetes partnersége remekül mûködött tavaly is és a hollandot egy percig sem gátolták érzelmei, hogy odapörköljön volt gárdájának. Emellett Rooney csodálatos rekorddokkal bír az Ágyúsok ellen, és néhány elképesztõ mérföldkövet sikerült átlépnie az ellenük folytatott csatározások során. Az Arsenalnak sem lesz könnyû dolga, ha meg akarja állítani a Vörös Ördögök hatékony párosát. Rooney idén kétségtelenül a United legkövetkezetesebb játékosa öt gólt, és nyolc gólpasszt felmutatva.
 
 
 
Mindezek ellenére a United nagy megmérettetés elõtt áll, bár a változások okozta kezdeti nehézségekbõl kezdenek kilábalni és egyre jobb formában játszanak David Moyes irányítása alatt, de a 8 pontos hátrány túl nagy nyomást jelenthet a számukra még így, hazai pályán is. Viszont az Arsenalt is nyomaszthatja eddigi rossz statisztikájuk az Old Traffordon. Minden bizonnyal döntõ jelentõséggel bír majd, a United szempontjából, hogy képesek lesznek-e kiiktatni, vagy legalább nagy mértékben gátolni Özilt, valamint hogy milyen mértékben tudják majd kihasználni lehetõségeiket a szárnyakon. Remélhetõleg egy nagyon izgalmas vasárnap délután elõtt állunk, melynek során visszatér a nagy riválisokra jellemzõ tüzes játék, szép megoldásokkal és gyönyörû gólokkal.
 
Források: thehardtackle.com, .independent.co.uk, bet.unibet.com
 


ManutdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!