Készen áll a csapat a decemberi hajtásra

December hava soha nem bizonyult még döntõ jelentõségûnek, Sir Alex Ferguson idén azonban kiemelt idõszaknak tartja ezt az egy hónapot.


A Vörös Ördögök szombaton, a Blackpool otthonában kezdik meg a feszített tempójú decemberi menetelésüket - amely egyben az utolsó bajnoki is lesz a december 13-i, Old Traffordon rendezendõ Arsenal, és a december 19-i, londoni Chelsea elleni rangadók elõtt.

 

"Mindegyik fél gyõzni akar majd ezen a két mérkõzésen, mert úgy gondoljuk, hogy nagy jelentõséggel bírnak" - mondta Sir Alex az Inside United legújabb számában.

 

"Sikerült olyan pozícióba feltörnünk, hogy már két ponttal vezetünk a Chelsea elõtt, úgyhogy a Stamford Bridgen rendezendõ mérkõzés, illetve az Arsenal manchesteri látogatása egyértelmûen a kiemelkedõ fontosságú összecsapások közé tartozik majd, efelõl nincs is kétség."

 

"Az elõzõ szezonban ezt a saját bõrünkön is megtapasztalhattuk - bizonyos döntések nem nekünk kedveztek a Chelsea elleni meccsen, és a végén csak egy ponttal elõztek meg, ami azon a mérkõzésen ment el."

 

 

Mindent összevetve az Új évig 15 megszerezhetõ pont kecsegteti a Premier League csapatokat. Egy hibátlan teljesítmény csak tovább erõsítené a Vörös Ördögök bajnoki címrõl szövögetett álmait, fõleg annak tudatában, hogy ez azzal járna, hogy legközelebbi riválisai így vereséget szenvednének. Azonban a történelem azt mutatja, hogy hiába jelent megállás nélküli idõszakot a decemberi hónap, a bajnoki cím szempontjából nem bizonyult eddig szinte soha döntõ jelentõségûnek a szezon végén. A csapat például ötbõl ötször gyõztesen hagyta el a pályát a 2003/2004-es szezon karácsonyi idõszakában, mégis harmadik helyen végeztek csak a veretlen Arsenal és a Chelsea mögött.


 

Ennek teljes ellentétet állítva, a csapat két legrosszabb eredménye ebben az idõszakban a megszerezhetõ 21 pontból 8, illetve 18-ból 7, amelyeket aztán Duplázás követett a szezon májusában az 1995/1996-os, és az 1998/1999-es idényben.

 

"Természetesen, az hogy miként játszol Karácsonykor, sokban múlik azon, hogy milyen formában vagy, de az se elhanyagolható tényezõ, hogy milyen idegenbeli mérkõzéseken kell helyt állnod" - tette hozzá a skót menedzser.

 

"Az elmúlt években nagyon sokszor kellett észak-keleti csapatok ellen bizonyítanunk, de ebben az évben jóval több helyi összecsapás lesz, ami jó dolog. A Boxing Dayen otthon fogadjuk a Sunderlandet, Újév után pedig a Stokeot, és csak december 28-án, illetve Újévkor kell a Birmingham City, illetve a West Brom vendégeként Közép-Angliába utaznunk. Úgyhogy ez nem olyan rossz."

 

"Tudatában kell lennie minden menedzsernek, hogy az eredmények alakulása nagyban múlik azon, hogy ki, hogyan használja ki a kerete adta lehetõségeket, különösen a Karácsony és Újév közti idõszakban, amikor hat nap alatt 3 meccsünk van. Ez egy nagyon hektikus idõszak, de olyan játékosaink vannak, akik képesek kezelni ezt a helyzetet. Remélhetõleg január elején jó pozícióból várhatjuk majd a tavaszi idénynek való nekifutást."

 
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!