Manchester United 1-0 Arsenal

Robin van Persie zseniális fejesével gyõzelemre vezette a Vörös Ördögöket.


A Manchester United hazai pályán nagyot küzdve megszerezte a három pontot, ezzel már csak 5 pont hátránya van az éllovas Ágyúsokkal szemben.

A találkozó kevés helyzetet hozott, a manchesteri középpálya fõleg az elsõ játékrészben elképesztõen jól hatástalanította az Arsenalt.

Az elsõ lövés 10 perc után jött Wayne Rooney-tól, de Szczesny könnyen hárított. Majdnem eltelt a meccs harmada, mikor a következõ helyzet jött. Rooney ívelését Vermaelen fejelte szögletre Robin van Persie elõl. A megítélt sarokrúgást Rooney ívelte be, a holland csatár kiválóan érkezett rá és csodálatos csúsztatással megszerezte a vezetést.

 


A 36. percben jött az elsõ Arsenal helyzet, bár egyáltalán nem jelentett veszélyt David de Gea kapujára Giroud fejese. Három perccel késõbb a csatár saját tizenhatosán belül belépett Rooney elé, az angol elesett, Michael Oliver játékvezetõ nem ítélt büntetõt - jogosan, ez Angliában nem tizenegyes, bár egy nappal korábban a Chelsea ennél kevesebbért kapott büntetõt.

A félidõ maradék része leginkább az ápolásokról szólt, a vendégek kapusa Phil Jones fejével találkozott, majd de Gea tarolta le Nemanja Vidic-et, aki nem is jött ki a második játékrészre, helyette Tom Cleverley érkezett, így Jones lépett hátra Jonny Evans párjának a védelem közepére.

A szünet után kissé feljebb jött az Arsenal, volt is 1-2 lövése a listavezetõnek, de ezek ha eljutottak de Gea kapujáig, a kapusnak könnyû dolga volt.

Hatvan perc telt el, amikor növelhette volna elõnyét David Moyes csapata. Shinji Kagawa csúsztatása után a védõkrõl Rooney elé került a játékszer, a csatár cselezett egyet, majd lõtt, de nagy helyzetbõl csúnyán kapu mellé tüzelt. Hatalmas helyzet volt.

Kezdett kockáztatni a vendég csapat, többet próbáltak kapu elé kerülni, ami néha összejött, de a védelem közepén Jones és Evans nagyot játszott ma is.

Tíz perc sem volt hátra, amikor van Persie gyorsan elvégzett egy szabadrúgást a bal szélen, remekül tekert kapu elé, Chris Smalling érkezett, de 6 méterrõl nem találta el jól a labdát, pedig könnyen lehetett volna 2-0 ebbõl.

A meccs végén még Bendtner elõtt adódott lehetõség, de a jobbról ívelt labdát nem érte el, így elmaradt az egyenlítés.

A Vörös Ördögök megérdemelten nyerték meg a rangadót, mely során a sokak által istenített Arsenalt a meccs legnagyobb részében semlegesíteni tudtak.


Premier League, 11. forduló
Manchester United 1-0 Arsenal
Old Trafford, 75128 nézõ

Vezette: Michael Oliver

United: de Gea - Smalling, Evans, Vidic(Cleverley 46.), Evra - Valencia, Carrick, Jones, Kagawa(Giggs 77.) - Rooney, van Persie(Fellaini 85.)
Pad: Lindegaard, Nani, Januzaj, Heranandez

Arsenal: Szczesny - Sagna, Koscielny, Vermaelen, Gibbs - Flamini(Wilshere 61.), Arteta(Gnabry 83.) - Ramsey, Özil, Cazorla(Bendtner 78.) - Giroud
Pad: Fabianski, Jenkinson, Monreal, Hayden

Gólszerzõ: van Persie 27'

Sárga lap: Jones, Rooney illetve Sagna, Flamini, Wilshere

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!