Smalling: Leraktuk az alapokat

Chris Smalling úgy érzi, a Manchester United lerakta az alapokat az elõttük álló nehéz idõszak sikeres átvészeléséhez, amely során három idegenbeli mérkõzés vár rájuk.


A Vörös Ördögök a lehetõ legjobb érzelmi állapotban mehettek a válogatott mérkõzések miatti szünetre, ugyanis vasárnap nagyon fontos gyõzelmet arattak a listavezetõ Arsenal felett, december 4-ig, az Everton Old Traffordra való látogatásáig nem játszanak otthon David Moyes fiai. A liverpooliak és régi edzõjük összecsapásáig ugyanis a Cardiff City, a Bayer Leverkusen és a Tottenham Hotspur elleni összecsapásokat is idegenben kell megvívniuk.

 

A hétvége rangadóján Smalling remekelt a védelem jobb oldalán, ráadásul egy kulcsfontosságú szerelést is bemutatott Oliver Giroud-val szemben, amikor már úgy tûnt, hogy kiegyenlíthetnek a londoniak. Miután Rafael sérüléssel bajlódik, ezért az angol játékos szeretne bizonyítani menedzserének ezen a poszton.

 

"Remek gyõzelem volt ez számunkra, amellyel sikerült magunk számára a megfelelõ alapokat lefektetni" - kezdte Smalling a Manutd.com-nak.

 

"Elégedett vagyok azzal az elszántsággal, amit a három pont megszerzésével kapcsolatban mutattunk. Nyomás alatt voltunk, különösen az elsõ 20-30 percben, mert nagyon megpróbáltuk õket beszorítani a kapujuk elé az elsõ félidõben, nem hagyva ezzel területet számukra. Talán a második játékrészre egy kicsit alábbhagyott a lendületünk, és okoztak nekünk kisebb problémákat, de jól álltuk a sarat."

 

"Egy csapatként védekeztünk. Folyamatosan nyomás alatt tartottuk a szélsõiket és a csatáraikat, mert ha egy olyan csapat, mint az Arsenal, amely hihetetlen képességû játékosokkal rendelkezik, elkezd játszani, abból csak baj lehet. A mérkõzés végén volt néhány veszélyesebb beadásuk, de összességében minden jól alakult. A vége felé a szívem sokszor a torkomban volt, annyira dobogott, de jó volt, hogy sikerült kitartanunk, és ezzel egy újabb mérkõzésünk lehoznunk kapott gól nélkül."

 

"Tisztában voltam vele, hogy a Manchester City kikapott és a Spurs is veszített, ezek az eredmények pedig még inkább ösztönzõleg hatottak ránk, hogy kihasználjuk a lehetõséget és meg is tettük."

 

 

Smalling szerint fontos, hogy a United továbbra is szállítsa a pozitív eredményeket az elõttük álló idõszakban, azt követõen, hogy a szeptemberben a West Bromwich Albiontól otthon elszenvedett vereség óta kilenc mérkõzésen nem találtak legyõzõre.

 

"Ahhoz képest, hogy miként kezdtük a szezont, most úgy tûnik, hogy kezdjük megtalálni a formánkat és a folyamatosságot" - tette hozzá.

 

"Hamarosan itt a január és az újév, amikor aztán igazán elkezdünk majd szárnyalni, és mindenki láthatja tõlünk azt a kiegyensúlyozottságot, amirõl a Unitedet ismerik már évek óta. Mostanra kezd minden összeállni."

 

"A válogatott meccsek miatti szünetet követõen három kemény idegenbeli mérkõzés elébe nézünk, de ezeket nagy önbizalommal várhatjuk. Azok az eredmények, amelyeket jelen pillanatban magunk mögött tudhatunk, mutatja, hogy bármeddig eljuthatunk és még csak most kezdünk kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!