James sokat tanul Evrától

A Manchester United fiatal játékosának, Reece James-nek számos példaképe van, akiket megcsodál, miközben arra törekszik, hogy maradandót alkosson az Old Traffordon.


A 19 esztendõs bal bekk mostanában új szerepkörben szerezhetett friss élményeket, hiszen az U21-es csapatban az utóbbi idõben a középpályán kapott lehetõséget, miközben továbbra is elemzi a világ legjobb bal bekkjeinek játékát, mert számára az a legmegfelelõbb poszt. Patrice Evra valamint a Barcelona játékosa, Jordi Alba különösen lenyûgözi Reece-t. Mellettük testvére, Matty - aki szintén a United akadémiájáról indult és most a Leicester City játékosa - is sokat segít neki pályafutásában.

"Nézem Patrice Evrát és más játékosokat különbözõ országokban" - mondta James az MUTV-nek. "Nagyon szeretem nézni Jordi Alba játékát. Nagyon támadószellemû szélsõ védõ, aki védekezni is képes. Csak azt akarom, hogy a lehetõ legjobb legyek."

"Matty hatalmas hatásal van a pályámra. Emlékszem, tíz évesen is néztem a játékát és most is nézem azt, ahogy játszik a Leicesternél. Õ pedig nézi az én meccseimet, akár az MUTV-n, akár élõben és elmondja, hol javulhatok játékosként."

 


"Segített bal oldali védõ poszton, mert középpályás pozícióban is hasonló jellemzõk lehetnek. Jobb akartam lenni, mint õ, ugyanakkor nagyon jó volt látni azt, amit csinált, mint például azt, hogy a Wembley-ben csapatkapitánya volt a (korosztályos) válogatottnak. Az egész család számára nagyon örvendetes nap volt az."

A fiatal James sérülést szenvedett a szezon elején, amikor a Carlisle Unitednél volt kölcsönben, amivel rövidre sikerült ez a kiruccanása, azonban így is számos, értékes tapasztalatot szerzett.

"Elég alacsonyan ellõttem egy ívelést és azonnal szakadást éreztem. Kettõs szakadás volt a combomban, amiért nyolc hétre kidõltem. A Carlisle-nak nem volt bal bekkje, így más után kellett nézniük."

 


"Nem nagyon figyeltem azt a bajnokságot (League One) és nagyon meglepett, mennyire próblják játszani a focit az ottani csapatok. Azt gondoltam, rengeteg hosszú passz lesz a játékban és könnyû lesz kezelni ezt, de sokkal nehezebb volt. A csapatok ugyanis sokkal gyorsabban játszottak, mint gondoltam. A Blacburn elleni Capital One Cup találkozó során majd minden labda az én oldalamra jött, tudtam, hogy engem céloztak meg a levegõben. Nagyon jó lecke volt ez számomra."

"A pályán három olyan sráccal voltam együtt, akiket nem ismertem addig, így meg kellett ismernem õket. Fõzni sem tudtam, így volt olyan, amikor édesanyámat hívtam fel receptekért és hasonló dolgokért. Fontos, hogy az élet bizonyos pontján elhagyod majd az addigi otthonod és ez segített nekem abban, hogy a családomtól távol éljek." 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!