Smalling világbajnoki helyre törekszik

Chris Smalling bízik benne, hogy ha el tudja kerülni a sérüléseket és fenn tudja tartani lenyûgözõ formáját a Manchester United csapatában, lesz helye azon a repülõgépen, melynek a következõ nyári, Brazíliában rendezett világbajnokság a célja.


A 'háromoroszlánosok' biztosították elsõ helyüket csoportjukban a 2014-ben megrendezésre kerülõ világbajnokságra azzal, hogy a legutóbbi hónapban legyõzték Montenegró és Lengyelország csapatát a Wembley-ben. Ennek eredményeképp Roy Hodgson most a Dél-Amerikába utazó játékosokra fordítja figyelmét.

 

Smalling hét válogatottbeli szereplésével és mivel kulcsszerepet játszott abban, hogy az angol válogatott idáig jusson, majdnem biztos, hogy bekerül a végsõ keretbe. Ám a Vörös Ördögök játékosának állítása szerint nem fogja könnyedén venni a lehetõséget, ha szerepet kap a világbajnokságon.

 

"Remélem, hogy ha el tudom kerülni a sérüléseket és folyamatosan tudok játszani, lehetõséghez juthatok" - nyilatkozott Smalling a ManUtd.com-nak. "Remélem, Roy Hodgson figyelni fog és ott lehetek majd a gépen és nem csak akkor, ha nincs meg a csapat, hanem nagy befolyást gyakorolva a versenysorozatban."

 

"Anglia játszott Brazília ellen Rióban a nyáron, de én sérülés miatt kimaradtam a keretbõl, de akik ott voltak, azt mondták hogy a környezet nagyon tüzes volt. Szóval ha valaki kijut oda és játszhat pár hetet, ha nem is túl sokat, az már igen nagy eredmény lenne, örömteli pillanat lenne ez számomra."

 

 

A részvételt már bebiztosították, Anglia ezúttal barátságos meccset játszik Chile és Németország ellen pénteken és kedden, ezeken a mérkõzéseken pedig kisebb nyomás alatti tapasztalatot szerezhet minden érintett játékos.

 

"A múlt hónapban nyilvánvalóan nagy volt rajunk a nyomás, az egész ország minket figyelt, nyernünk kellett, de szerencsére teljesítettük a feladatot. Ebben a hónapban két erõs nemzettel kerülünk szembe, Chilével és Németországgal. Nem lesz nyomás rajtunk, de tény, hogy két erõs nemzet csapatával kell megmérkõznünk."

 

Kizárólag a németek elleni meccsre összepontosítva, Smalling izgatott a történelmi mérkõzés miatt és reméli, hogy olyan tapasztalatban lesz része, mint a Wembley-ben tavaly februárban Brazília ellen.

 

"Alig várom a Németország elleni mérkõzést" - nyilatkozta a 23 éves Smalling." Brazília ellen játszani nagy pillanat volt számomra, de néhány németek elleni mérkõzés is hihetetlen volt az utóbbi évek során, ezért remélhetõleg olyan lesz a hangulat, mint amilyen a brazilok ellen volt. "

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!