Rooney: Eljött a mi idõnk

Wayne Rooney szerint a Manchester United lendülete pontosan a megfelelõ idõben érkezett és reméli, hogy szokásukhoz híven belehúznak november és december hónapban.


Rooney a United Review-nak adott interjújában többek között beszél Robin van Persievel alkotott párosukról, valamint a United drámai gyõzelmérõl a Stoke ellen.

 

David Moyes szerint te és Robin van Persie egy igazán virágzó csatárpáros lehettek. Te hogy látod ezt a kérdést?
Én is így gondolom. Azt hiszem a gyõzelemhez nagyon fontos tényezõ, hogy az élen megfelelõ összhang legyen a csatárok között. Természetesen ehhez kell az egész csapat, õk teremtik meg a feltételeket, hogy én és Robin helyzetbe tudjuk hozni egymást, gólokat szerezzünk, melyekkel gyõzni tud a csapat. Nagyon élvezzük a közös munkát. Azt hiszem mindketten kreatívak vagyunk, de még többet kell dolgoznunk, még jobbnak kell lennünk. Már az elsõ perctõl remek összhang alakult ki közöttünk, de sokat gyakorlunk együtt, hogy ez minél tökéletesebb legyen.
 
Az összhang kialakulása természetes módon jön létre két játékos között, vagy csak szigorú munkával érhetõ el?
Egy kicsit mindkettõ. Mindketten elég jól tudunk alkalmazkodni különbözõ helyzetekhez, tudunk elõl, de visszavontabb pozícióban, mélyebben játszani. Viszont meg kell említenem Chicharitót és Dannyt, akikkel szintén jól tudunk együttmûködni. Mind a négyen remekül értjük egymást és ez egy nagy fegyver lehet a csapat kezében. Szeretnénk minél többet játszani és minél több gólt szerezni.
 
Úgy tûnik a nehézkes szezonkezdés után kezdtek lendületbe jönni. Te hogy látod ezt?
Az elmúlt néhány játék során eredményesebbek voltunk mint az egész szezonban. Nyilván kellett egy kis idõ a menedzsernek is, hogy jobban átlássa a dolgokat és át tudja vinni az elképzeléseit a pályára. Úgy érzem most már magunkra találtunk, és pont jó idõben érkezett a lendület, hogy a tõlünk megszokott formánkat tudjuk hozni az elõttünk álló két hónapban. A november és a december mindig is remek idõszak volt a pontszerzésre. Jó formában vagyunk, sok mérkõzés van elõttünk és szeretnénk annyi pontot begyûjteni amennyit csak tudunk.
 
Egyesek szerint a Stoke elleni mérkõzés volt a fordulópont...
Bár nem sikerült a legjobb teljesítményünket hoznunk a Stoke ellen, de az elszántságunkról mindenképpen tanúbizonyságot tettünk. Tudtuk, hogy nem veszíthetünk több pontot, nem elég a döntetlen a maximum pontszám megszerzése volt az egyetlen elfogadható eredmény abban a helyzetben. Mindent meg kellett tennünk a gyõzelem érdekében. Sikerült fordítanunk és ez egy hatalmas eredmény volt a számunkra, ami hatással volt ránk a továbbiakban is.
 
Hogy érzed most már magad? Úgy látom, hogy jól...
Végig azt mondtam magamban, hogy nem érdekel semmi, csak a futballra akarok koncentrálni. Úgy érzem ez sikerült. Örülök, hogy jó formában kezdtem a szezont, tudtam szerezni néhány gólt és néhány helyzetet teremteni a társaimnak. Nagyon élvezem, ha fut a szekér. Próbálok mindent megtenni azért, hogy segítsek a csapatnak minél elõrébb kerülni a tabellán. Csak erre akarok összpontosítani. Ez a célunk mindannyiunknak és minél jobban hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, annál jobban érzem magam.
 
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!