De Geát Spanyolország kapujába!

Nem kérdés, hogy David De Gea a Manchester Unitedben eltöltött ideje alatt rengeteget fejlõdött.


A spanyol futball szakértõ, Graham Hunter írása David De Gea válogatottbeli szerepérõl...

 
Már egy jó ideje, amikor David visszatér Spanyolországba, hogy képviselje az U21-es válogatottat, a Spanyol Labdarúgó Szövetség berkein belül rendre ledöbbennek az emberek. Szerintem látják azt az érettséget amivel számoltak, hogy mint férfinak, rendelkeznie kell, de látják a fizikai különbségeket is. Egy óriási adag extra önbizalmat látnak.
 
Spanyolországban a válogatottnak is szerepe van a fiatal játékosok kinevelésében, ami Nagy-Britanniában nem létezik. Tizenöt éves koruktól rendszeresen idõt töltenek el a válogatott edzõközpontjában, és még akkor is ott edzenek amikor nincsenek mérkõzések. Ennél fogva a Szövetség úgy érzi, hogy sokkal több közük van a játékosokhoz és sokkal nagyobb büszkeség tölti el õket, ha a játékosaikra néznek, és elmondhatom, hogy végtelenül izgatottak David szakmai, és a személyes fejlõdése miatt is.
 
 
Szerintem David már tudja ezt, de nem lesz egyszerû kijutnia a következõ nyáron megrendezésre kerülõ világbajnokságra. Ha Spanyolország három kipróbált és tapasztalt kapusa - Iker Casillas, Victor Valdes és Pepe Reina - nem lesz sérült, vagy nem lesz botrányos formában, akkor Õk fognak Brazíliába utazni. Ha közülük egy kiesik, akkor valószínûleg az a Diego Lopez jönne be a képbe, aki jelenleg Casillas-t szorította ki a Real Madridból. Szóval De Gea csak akkor juthat ki a világbajnokságra, ha a fent említett játékosok közül legalább kettõ kiesne a sorból.
 
Most, hogy ez ki lett vesézve, tudni kell, hogy Spanyolországban a labdarúgó szeretõ emberek azt beszélik egymás között, hogy amikor majd a világbajnokságnak vége lesz és jelentõs változások fognak végbemenni - attól függetlenül, hogy ki fog maradni és ki fog távozni - Spanyolország nem halaszthatja el David De Gea pillanatát, és elõ kell lépteni. Davidet olyan sokra tartják, hogy ha Casillas letenné a kesztyût akkor nem lenne automatikus a sorban következõ kapus csatasorba állítása. Van egy olyan lobbi amelyik azt mondja, hogy miután De Gea került a kapuba, azok akik harcolni szeretnének az egyes számú mezért, maradhatnak. Szóval David jó helyen van.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!