De Gea: Összetartunk

Ebben a remek interjúban amit az Inside United új számában lehet olvasni, David De Gea arról beszél, hogyan kezeli azt a sok dicséretet amit a jelenlegi remek formájáért kap és, hogyan viszonyul a szurkolók rendületlen támogatásához.


Hogyan vélekedsz az idei szezonban nyújtott eddigi teljesítményedrõl?

Elégedett vagyok. Úgy érzem, hogy ez egy különösen jó idõszak az eddig karrierem során és remélem, hogy még egy jó ideig fent tudom majd tartani a jelenlegi formámat. Úgy érzem, hogy folyamatosan fejlõdöm, és biztosra akarok menni, hogy ez is folytatódjon.
 
A Sunderland ellen volt egy csodálatos védésed, amit egyes szakértõk úgy értékeltek mint az egyik legjobb védést amit valaha láttak a Premier League-ben...
Amikor egykori játékosok pozitív dolgokat mondanak rólam akkor az büszkeséggel tölt el és erõt ad, hogy tovább folytassam amit csinálok és tovább fejlõdjek. Nagyon örültem amikor hallottam ezeket a megjegyzéseket.
 
Mennyire örültél annak a mozdulatnak?
Nagyon örültem neki. Nem csak azért mert egy ösztönös védés volt, hanem azért is, mert a mérkõzésnek egy nagyon fontos pillanatában történt meg. Akkor már 1-0-ra vezetett a Sunderland, és ha az bemegy akkor már 2-0-ra elhúztak volna, onnan pedig nagyon nehéz lett volna megfordítani a meccset. Szerintem kapusként gyakran jobban örülsz egy olyan védésnek ami hatással van a mérkõzésre, mint egy olyannak ami látványos, de nem annyira fontos. Nagyon elégedett voltam, hogy azon a napon én is kivettem a részemet a gyõzelembõl.
 
Chicharito nem rég nagyon dicsért téged...
Haha! Az igazat megvallva, õ egy nagyon jó barátom és minden nap együtt játszunk és együtt edzünk, úgyhogy nem tudom mennyire lehet neki hinni! Ettõl függetlenül mindig jó hallani a csapattársaid dicséretét. A futballban az az egyik legnagyobb dolog ha a csapattársaid bizalmát a magadénak tudhatod, és amikor ilyeneket hallasz, akkor az természetesen jól esik. Nagyon megtudja dobni az önbizalmadat.
 
 
David Moyes sem fukarkodott a dicsérõ szavakkal...
Igen, ez így van. Ugyanaz a helyzet, mint amirõl elõbb beszéltünk - nagyon fontos, hogy a menedzser értékeli a munkádat, most pedig az a fontos, hogy jól játsszak és segítsem a csapatot. Boldog vagyok, hogy megdicsért a menedzser, de emiatt még nem állhatok le - továbbra is kiakarom vívni az elismerését és jól akarok teljesíteni a csapatában.
 
A szurkolók a Te nevedet skandálták amikor a félidõben lejöttél a pályáról. Mekkora lökést ad, hogy a szurkolók teljes mellszélességgel mögötted állnak?
Ez fantasztikus. A csapattársaimért és a menedzserért játszok, de természetesen a szurkolókért is. Amikor a csapat szurkolói elõtt nyersz, az egy nagyon büszke pillanat. Ezek azok az emberek akik pénzt fizetnek azért, hogy minden héten láthassanak téged játszani. Tartozol nekik azzal, hogy jól játszol és, hogy mindent beleadsz, ezért iszonyatosan boldoggá tesz amikor azt hallom, hogy a szurkolók az én nevemet éneklik.
 
Mindig úgy érezted, hogy a United szurkolói támogatóak?
Feltétlenül. A kezdetektõl fogva nagyon jók voltak. Azok a drukkerek akikkel találkozom, mindig bátorítóak, akik pedig a leláton vannak mindig énekelték a nevemet. Nem tudom elmondani, hogy ez mennyire jól esik.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!