De Gea célkitûzései

Az Inside United egy mélyinterjút készített David De Geával, amiben fény derül arra, hogy a Vörös Ördögök újonca, hogyan vált elsõ számú kapussá. Beszél a United esélyeirõl és a világbajnoksághoz is pozitívan áll hozzá.


Mik a csapat céljai - a Premier League megnyerése a lista elején szerepel?

Természetesen. Mindig megakarjuk nyerni a bajnokságot. Viszont a United egy olyan klub ahol trófeákat kell nyerni, ezért nem csak a bajnokságot célozzuk meg, hanem megakarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, az FA Kupát ás a Ligakupát is. Akármelyik bajnokságban indulunk azt megakarjuk nyerni.
 
Szerinted melyik csapatok fognak versenyezni a bajnoki címért?
Ez egy nehéz kérdés. Ebben a szezonban eddig számos klub jól teljesített, ezért elég sokan beleszólhatnak ebbe a harcba. Természetesen arra számítunk, hogy mi is ott leszünk a legjobbak között, de figyelni kell az Arsenálra, a Tottenham-re, a Chelsea-re és a Manchester City-re is...szóval a szokásos kihívókra.
 
Eddig az Arsenal diktálta a tempót. Mennyire nyûgözött le téged az eddigi formájuk?
Nagyon jók eddig - ez nem kérdés. Szerintem Mesut Özil nagy hatással volt rájuk. Mindenki láthatja, hogy mennyire jó játékos. A bajnokság viszont még mindig csak az elején tart, és még nagyon sok van hátra. Az Arsenal egyértelmûen remekül startolt, de még rengeteg meccset kell lejátszani, ezért nem pánikolunk. Ez a klub volt már hasonló helyzetben és képes volt arra, hogy megfordítsa a dolgok állását, és megnyerte a bajnokságot. Nincs semmi ok arra, hogy ez ne történhetne meg mégegyszer.
 
 
Úgy látszik az emberek kezdik elfelejteni, hogy a tavalyi szezonkezdés se volt túl ideális. Mindig gólt kaptunk és hátrányból kellett felállni, majd úgy Karácsony körül kezdett összeállni a védelem. Ugyanez lesz idén is?
A szezon eleje mindig nehezebb idõszak mert a csapat formálódik az új játékosok miatt, most viszont új menedzserrõl és új edzõkrõl van szó. Mindig idõbe telik mire a legjobb formádat tudod hozni. Szerintem már látjuk a jeleit annak, hogy nemsokára elérjük ezt a szintet, ezért bízom benne, hogy Karácsonyra már nagyon masszívak leszünk, és személy szerint annak nagyon örülnék, ha nem kapnánk túl sok gólt!
 
Végezetül pedig, hogy gondolatban egy kicsit ráhangoljunk a nemzetközi futballra...a szezon végével céljaid között szerepel a világbajnokság?
Minden játékos szeretne szerepelni a nemzeti csapatában, fõleg amikor a világbajnokságról van szó. Véleményem szerint jól játszok mostanában és reménykedem benne, hogy kitudok majd jutni Brazíliába a spanyol válogatottal. Egyelõre viszont most csak annyit tehetek, hogy a Unitedre koncentrálok.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!