Moyes Rooney pihentetését tervezi

David Moyes elárulta, Wayne Rooneynak hamarosan pihenõre lesz szüksége, miután idén klubja és válogatottja színeiben is szinte az összes mérkõzésen pályára lépett.


A csatár fantasztikus formának örvend ebben a szezonban, nem is véletlen, hogy egykori menedzsere, Sir Alex Ferguson a szezon eddigi legjobb játékosának nevezte. Ezzel kevesen ellenkeznének, de Moyes kijelentette, hogy azzal az intenzitással, amellyel Rooney játszik, nem lehet folyamatosan végigjátszani egy szezont és ezért pihenõre lesz szüksége, különösen azt figyelembe véve, hogy az angol válogatott legutóbbi két mérkõzését se hagyta ki.

 

Moyes elárulta, örült volna neki, ha a 28 éves játékost pihentetik az elmúlt hetekben lejátszott válogatott barátságos mérkõzések során, de teljesen megtudja érteni, hogy Roy Hodgson, a válogatott szövetségi-kapitánya miért ragaszkodik talizmánja játszatásához.

 

"Számítottam rá, hogy Wayne mindkét mérkõzésen játszani fog, talán arra nem, hogy ennyire sokat, de tudom, hogy Wayne milyen - minden meccsen pályára akar lépni" - kezdte Moyes sajtótájékoztatóján.

 

"Abban reménykedtem, hogy talán kap majd egy kis pihenõt, de természetesen Roy állítja össze a csapatát, és ezek a meccsek fontosak voltak számára. Ezt tiszteletben tartom. Valahol viszont majd kénytelen leszek egy kis szusszanásnyi idõt biztosítani Wayne számára, de azt most még nem tudom, hogy mikor fog ez elkövetkezni."

 

"Talán a következõ egy-két hónap során, vagy valamikor ilyenkor kell egy kicsit pihentetnem, mert az erõfeszítései és a munkabírása, amit a csapat érdekében végez, hihetetlen. Azt a Wayne Rooney-t láthattuk az utóbbi idõben, akit mindannyian élvezettel nézünk, de állandóan õ se lehet a pályán."

 

 

"Hiszem, hogy õ akkor jobb játékos, ha folyamatosan játszik" - tette hozzá.

 

"Ezért vagyok csalódott ebben a pillanatban amiatt, hogy játszott az angol válogatottban. De azt hiszem, hogy azon a szinten, amin játszik, amennyit fut, és amennyi energiát mozgósít, azt jelenti, hogy hibáznánk, ha valahol, valamikor nem adnánk neki pihenõidõt."

 

A United menedzsere elégedett Rooney ebben a szezonban nyújtott teljesítményével, és elmondása szerint a lehetõ legjobb módon fogja kezelni a játékos pályán eltöltött idejét, hogy a hátralévõ hónapok során a legjobb teljesítményt hozza ki belõle.

 

"Bizonyos mérkõzéseken kihagytam a csapatból, és akkor azt mondtam neki, 'nem fogsz kezdeni ezen a meccsen, a kispadra ültetlek', de õ kulcsfontosságú szereplõje volt annak, amit eddig elértünk, így szinte minden alkalommal kezdetnem kell."

 

"Nem akarjuk, hogy rohamosan gyengüljön a formája, szeretnénk fenntartani a jelenlegi szintet, de azért fél szemmel más dolgokra is figyelnünk kell. Ezt Wayne is megfogja érteni. Szerintem õ is úgy gondolja, hogy a megfelelõ dolgokat tesszük vele, és megbízik bennünk, hogy a legmegfelelõbb idõben mondjuk azt neki, hogy most kicsit pihenned kell."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!