Cardiff City 2-2 Manchester United

Utolsó pillanatokban pontokat bukott a United.


Remek hangulat várta a Unitedet Cardiffban, azonban a hazaiak nem kezdték jól a találkozót. Bár volt egy fejesük Mutch révén, amit David de Gea könnyedén fogott, az elsõ 15 percben nem sokszor tudtak kijönni saját térfelükrõl.

Hat perc sem telt el a találkozóból, mikor Antonio Valencia lapos centerezése után Wayne Rooney tüzelt kapura, de próbálkozását blokkolták a védõk.

Az angol csatár nyolc perc után besárgult - az angol kommentátorok szerint örülhet, hogy nem állították ki, bár valószínûleg az nagyon sólyos ítélet lett volna - rég nem látott módon borult el az agya és rúgta fel ellenfelét. De ezután szerencsére a játékkal foglalkozott, aminek meg is lett az eredménye. Elõször még csak egy szögletet tálalt a tizenhatos elõterébe Adnan Januzajnak, a fiatal belga lövése elakadt a védõkben, ám a 15. percben már Wayne volt fõszerepben. Valencia csapott le egy rossz passzra, remekül látta meg Hernandezt, aki azonban nem vette át jól a játékszert, így labdaérintése inkább egy jó továbbítás lett Rooney-hoz, a csatár forgolódtt kicsit, majd 12-rõl lõtt, a Medelen megpattanó labda a hálóban kötött ki, 1-0 a Unitednek.

Öt perccel késõbb Marouane Fellaini veszélyeztetett, a szögletzászlóhoz közel elvégzett szabadrúgást bólintott 4 méterrõl, de Marshall nagyot mentett.

A félidõ második felében kezdett éledezni a hazai csapat. Januzaj veszített labdát saját térfelén, Odemwingie lõhetett, de nem talált kaput.

Egyre több ívelés szállt be de Gea kapuja elé, de a védelem jól állta a sarat egy darabig, azonban a 33. percben két nagyszerû átadással a Cardiff átjátszott a United középpályáját és védelmét is, Frazier Campbell kapott zseniális passzt, Jonny Evans már nem érte utol, az egykori manchesteri csatár pedig a jobbösszekötõ helyérõl de Gea mellett a hálóba talált, 1-1.

A gól után még nagyobb erõre kapott az újonc és leginkább õk próbálkoztak helyzetek kialakításával, de sem Campbell, sem Cowie nem találta el a kaput.

A félidõ rendes játékidejének végén aztán jött a csattanó, Rooney remek szögletése zseniálisan érkezett Patrice Evra és gyönyörû csúsztatással ismét vezetéshez juttatta a Vörös Ördögöket.

Fordulás után szögletekhez jutott a manchesteri csapat, ám sem Januzaj, sem pedig Fellaini lehetõsége nem jutott a hálóba.

Nem sokkal késõbb Rooney szabadrúgását Fellaini csúsztatta kapura, Marshall hatalmas védéssel mentett, majd a hazaiak kapusa Smalling bólintását is hárította.

A félidõ elsõ cardiffi helyzete Campbell nevéhez fûzõdik, Cleverley passzolt hátra rosszul, Campbell lecsapott a labdára, lágyan kapura ívelt de a lécet találta el, zsenilis meglátás és kivitelezés volt, de egy kis porszem került a gépezetbe, maradt a manchestri elõny.

Valencia remek beadását Rooney kapu fölé fejelte, majd a Cardiff szögletekhez jutott, de Gea azonban mindig remekül oldotta meg ezeket a helyzeteket.

Tizenöt perc volt hátra, a két csere nagyszerû helyzetet hozott össze. Ryan Giggs zseniális labdát szórt Danny Welbeck elé, a kapujából kirohanó Marshall azonban leszedte a labdát a csatár lábáról. Percekkel késõbb Welbeck és Rooney egymással játszott össze nagyszerûen, de Danny lövése elszállt a hosszú felsõ mellett.

Már a ráadás pillanataiban jártunk, mikor Whittingham balról beívelt szabadrúgására Kim Bo-Kyung érkezett - Evra lemaradt - és fejelt közelrõl a kapuba, 2-2!

Azonnal reagálhatott volna a United, Giggs elképesztõ labdát tálalt Rooney elé, a csatár a kapussal szemben állt, de ahelyett, hogy ellõtte volna mellette, inkább le akarta passzolni a labdát a sokkal rosszabb helyzetben érkezõ Welbeckhez, azonban botrányos átadást adott. Nagyon rossz döntés volt, pedig könnyen két pontot hozhatott volna a konyhára egy jó megoldás.

Az eredmény már nem változott, kár érte, mert ebben több volt.


Premier League, 12. forduló
Cardiff City 2-2 Manchester United
Cardiff City Stadium

Cardiff: Marshall - Théophile, Caulker, Turner, Taylor - Cowie, Medel, Mutch(Bo-Kyung 77.), Whittingham, Odemwingie(Noone 65.) - Campbell(Cornelius 84.)
Pad: Lewis, Hudson, Gunnarsson, Bellamy

United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Evans, Evra - Valencia, Fellaini, Cleverley, Januzaj(Welbeck 68.) - Rooney, Hernandez(Giggs 73.)
Pad: Lindegaard, Young, Nani, Büttner, Anderson


Gólszerzõ: Campbell 33' Bo-Kyung 91' illetve Rooney 15', Evra 45'


Sárga lap: Caulker, Whittingham, Bo-Kyung, Theophile illetve Rooney, Cleverley


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!