Giggs számára ijesztõ, hogy hamarosan vége

A Manchester United legendája elismeri, nagyon ijesztõ belegondolnia, hogy hamarosan szögre kell akasztania cipõjét.


Mínusz hat fok volt, mikor Ryan Giggs megérkezett a reggeli edzésre és bevallotta, a carringtoni napi utazások megszûnése ijesztõ gondolatokat ébreszt benne.

Giggs a 850. mérkõzésére készül, azonban egy hetet mindenképp várnia kell még erre, ugyanis a ma esti, Blackpool elleni találkozót a pálya fagyott talaja miatt elhalasztották, így a United ma nem játsza le soron következõ bajnokiját.

A walesi szélsõ öt napja ünnepelte 37. születésnapját, de nem biztos abban, hogy az Old Traffordon fogja ünnepelni következõ születésnapját is.

Ez a kérdés minden évben felmerül. A Unitednél töltött huszadik évfordulóját jövõ márciusban ünneplõ szélsõ az utóbbi három szezonban mindig decemberben ülhetett le tárgyalni szerzõdésének egy éves hosszabbításáról. Mindig sikerült is hosszabbítania, azonban ez az év más, mint az eddigiek.

 

 



"Ahol én járok már tudom, hogy nem fogok minden mérkõzésen pályára lépni, de a következõ hónapokban meg akarom nézni, hol is tartok." - mondta Giggs.

"Minden évben egyre közelebb kerül, hogy talán ez az utolsó szezonom. Ebben a szezonban még közelebb vagyok, mint tavaly, talán mert nem játszom rendszeresen."

"Ha jól megy a játék, akkor érdemes folytatni. Ám ha nem, akkor azt ki kell értékelni."

"Azt hiszem, olyan kapcsolatom van a menedzserrel, hogy ha nem élvezem a játékot és nem érzem, hogy hatékony lennék, akkor le tudok ülni vele és õszintén meg tudunk beszélni mindent. Akkor ki tudnám mondani, hogy ennyi volt."

Giggs októberben térdín sérülést szenvedett, melynek következtében hat hetet volt kénytelen kihagyni. Ez a sérülés is közrejátszott abban, hogy idén csupán 10 mérkõzésen szerepelt.

Amikor Ryan egészséges, Sir Alex Ferguson egyik kulcsfigurája még mindig a nagy mérkõzéseken, de elismeri, még nem tudja, milyen lehet az élet a futball után.

"Már 20 éve ez megy, szóval nagyon furcsa és különös lesz, ha leállok. Ijesztõ gondoltat ez, túl sokat aggódom emiatt, bár nincs kétségem, biztos fogok unatkozni."

"Találnom kell majd valamit, amit csinálhatok, amikor unatkozok. Mit fogok csinálni, még nem tudom. Beszéltem játékosokkal, akik már visszavonultak, mind azt mondta, addig játszak, amíg csak tehetem és élvezem. Ezt teszem jelen pillanatban is."

Giggs elismeri, a walesi válogatott irányítására való felkérés túl korán jött számára, még elõtte el kell érnie pár dolgot menedzserként és kétségek is kavarognak benne, mi történik ezután.

Mint a United legkitüntetettebb játékosa, az Old Traffordon egy nagyköveti szerep garantált a számára. Azonban ha folytatja a játékot, a klub feltörekvõ tehetségei számára lehet mentor.

Bár a fiatalokkal felálló United hétközben 4-0 arányban kikapott a West Hamtõl, Giggs szerint minden fiatalnak meg kell találnia a maga útját.

 

 

 



"Nem a miénk volt ez az este. Az elsõ csapatnak voltak ebben a szezonban hasonló mérkõzései, de eddig megúsztuk, hogy ez történjen. Azonban ez segíthet a játékosoknak, hogy rájöjjenek milyen kemény is ez valójában."

"A csapat 24-25 játékosból áll, nem csak idõsebbek alkotják és a visszavonulók helyére mindig jönnek fiatalok. Mindannyian a klub részei vagyunk, ez soha nem fog megváltozni. Ha valaki elment elõled, megkaphatod a lehetõséget, hogy szerepelj. Ha a Manchester Unitednél vagy és bekerülsz a csapatba, képesnek kell lenned arra,hogy nagy játékosokat tudj helyettesíteni. Amikor én voltam fiatal és kerültem be a csapatba, soha nem gondoltam arra, aki elõttem volt itt. Csak a képességeidben kell bíznod!"

Az új generációnak még bizonyítania kell, hogy képesek helyettesíteni a visszavonuló játékosokat, de Giggs szerint hiba lenne azt képzelni, hogy a távozó játékosokat pótolni tudják.

"Számos nagy játékos hagyta el a Unitedet, amióta én itt vagyok. Hogyan tudod pótolni Keane-t? Nem tudod! Soha nem lesz még egy Roy Keane a csapatban, de helyette jön más játékos, akivel alakul a csapat. Amikor Roy elment, Scholes vette át a szerepkörét a középpálya közepén, majd Michael Carrick. Mindketten különbözõek, de mindkét játékossal hatékonyak vagyunk."

"Ugyanez volt a helyzet Eric Cantonával. Andy Cole, Dwight Yorke és Teddy Sheringham is a helyére jött, de nem helyette."

"Nem egy játékostól függünk. Tavaly Wayne góljai sokat jelentettek a csapatnak, de ahhoz, hogy õ gólokat tudjon szerezni, kellettek a többiek. Idén, mikor õ nem volt, akkor is jól teljesítettünk."

"A csapat körül mindig mozgás van, ez kell ahhoz, hogy sikeres legyen a klub."

A klubnak sikerült Rooneyt újabb öt évre maguk mellé állítani és Giggs szerint a Rooney körüli botrányok nem voltak hatással az öltözõn belüli légkörre.

"Amikor Eric a visszavonulását fontolgatta, a menedzser elment Párizsba, hogy beszéljen vele, de ugyanúgy beszélt Ronaldóval is a 2006-os világbajnokságot követõen. Voltak idõk, mikor Royjal is leült beszélgetni."

Giggs azonban a kedd esti mérkõzésen gondolkozott rengeteget: "A kedd este és az azóta eltelt idõ, mintha rémálom lenne. Csak azon gondolkozom, vajon mit rontottunk el. Az ilyen esték ébresztik rá az embert, mit kell még javítania a játékán."

"Tavaly nem nyertük meg a bajnokságot, ez nagyon zavar. Visszagondolok bizonyos mérkõzésekre, mint a Blackburn elleni idegenbeli 0-0. Ha ott nyertünk volna, újra bajnokok lettünk volna. Azóta is nagy csalódás ez számomra."


Irish Independent
 


irish independent

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!