Rio hamar továbbjutna

Rio Ferdinand azt akarja, hogy szerdán este a Bayer Leverkusen ellen csapata megismételje azt a teljesítményt, amit az Old Traffordon mutatott a németek ellen.


A United szeptemberben 4-2-re legyõzte a Bundesliga csapatot és Ferdinand emlékeztet arra, hogy a Vörös Ördögök akkor remekül játszottak, számos helyváltoztatással, gyors passzal rengeteget futva.

"Jó volt, de javítani akarunk azon is" - mondta a védõ. "Pontokra van szükségünk még és jó lenne, ha egy gyõzelemmel ezen a héten lezárnánk ezt a feladatot."

Egy gyõzelem biztos továbbjutást érne a sorozat késõbbi szakaszába, Rio és csapattársai pedig be akarják biztosítani azt most, egy meccsel a csoportmérkõzés vége elõtt.

"Ha úgy megyünk oda, hogy remek teljesítményt nyújtunk csapatként, biztos vagyok abban, hogy pontokkal távozunk.

 


A Leverkusen a Hertha BSC elleni 1-0-ás sikerrel melegített a szerdai összecsapásra. A csatár, Stefan Kiessling lõtte hétvégén az egyetlen gólt, ami már 12. találata volt ebben a szezonban. Kiessling akkor nem tudott gólt szerezni, amikor a United és a Bayer egymás ellen játszott a szezon korábbi szakaszában, de Ferdinand pontosan tudja, mire képes a 29 éves támadó.

"Nagyon jól mozog, sok videót néztünk róla [az Old Traffordon lejátszott meccs elõtt], úgyhogy tudjuk, milyen veszélyeket jelent. Rengeteg gólt szerzett Németországban az utóbbi néhány szezon alatt, úgyhogy tudjuk, nagyon figyelnünk kell, hogy ne jusson lehetõséghez, mert képes befejezni azt."

"A videó elemzés minden egyes Bajnokok Ligája mérkõzésre való felkészülés nagy részét képezi. Ha betekintést szeretnél kapni, mire számíthatsz az ellenfeledtõl, videókat kell nézz, mert nem látjuk õket minden héten."

"Nyilvánvaló, hogy számos Premier League mérkõzést nézünk és pár nagy meccset más ligákból, de nem nézünk Bundesligát minden héten. Bajnokok Ligája mérkõzésre készülvén pár napot azzal töltesz, hogy megismerd az ellenfeledet, ezáltal nem vár meglepetés a kezdõrúgáskor."

 "Védõként az elõrejátékot figyelem, azt, ahogy a csapat támad, majd az egyes játékosokat és mozgásukat. Ez fontos egy védõ számára, mert mi reagálunk a csatárok pozícióira, mozgásaikra, futásaikra, arra, hogyan lövik el a labdát, melyik lábukat használják lövésre...sokat kapunk az ilyen videóktól."


 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!