Bayer Leverkusen 0-5 Manchester United

Gálázott a United és már biztosan továbbjutó a legjobb 16 közé.


David Moyes kiválóan megszervezte csapatát, a Leverkusen képtelen volt bármi érdemlegeset tenni támadásban, miközben csapata kíméletlenül kihasználta az adódó lehetõségeket.

Már a találkozó elsõ 15 percében úgy tûnhetett, mintha a Vörös Ördögök lettek volna hazai pályán, hiszen sokkal többször volt a Bayer térfelén a labda. Sõt, az elsõ percben csodás passzolgatás végén Shinji Kagawa ugratta ki Wayne Rooney-t, akit a játékvezetõ les címén megállított. A visszajátszásból úgy tûnt, nem volt lesen a csatár.

Tizenkét percig kellett várni arra, hogy David de Gea kicsit átmozgassa magát, ekkor Emre Can ívelését fogta könnyedén a kapus.

Négy perccel késõbb Ryan Giggs passzolt Nanihoz, aki a tizenhatoson belülrõl tekert, de csak kapu fölé.

A 19. percben Castro szögletére Reinartz érkezett, aki lerázta Rooney-t és csúsztatott, de õ sem találta el a kaput. Két percre rá Kiessling jutott túl Rio Ferdinandon és 11 méterrõl lõhetett, Jonny Evans azonban nagyszerûen blokkolta a próbálkozást. A szöglet után Kagawa szerzett labdát és megindult elõre, a félpályán Giggs kapta tõle, majd Rooney-hoz került, aki a tizenhatos bal sarkától a hosszúra ívelt, ahol menetrendszerûen érkezett Antonio Valencia, a szélsõ pedig 3 méterrõl a kapuba passzolt, 1-0 a manchesterieknek.

 


Huszonnégy perce ment a meccs, amikor egy szabadrúgás után fent maradt Evans és Phil Jones is, mindketten lövéshez jutottak, de a hazai védelem blokkolta mindkét löketet.

Fél óra játék után növelte elõnyét a vendégcsapat. Rooney bal szélrõl ívelt szabadrúgást a kapu elé, Chris Smalling csúsztatott volna, de nem érte el, nem úgy, mint a hazaiak védõje Spahic, aki saját kapujába juttatta a játékszert, 2-0 a Moyes-csapatnak.

Már az elsõ találat is megfogta az addig sem túlzottan remeklõ gyógyszergyáriakat, a második meg végképp. A United bár visszaállt kontrákra, a védelme - nem csak a hátsó négyes miatt - kiválóan mûködött. Hyypia gárdája 35 méterre passzolgatott a vendégek kapujától, de maximum csak ívelésekig jutottak, amiket a Ferdinand-Evans kettõs folyamatosan megállított.

Közben a másik kapu elõtt Kagawa és Valencia is lõhetett, de mindkét esetben hárított Leno.

A második játékrész Valencia beadásaival indult, de elõször a védelem még elcsípte az átadást Kagawa elõl, másodjára már fejelni tudott a japán, de a labda nem veszélyeztette a kaput, nem úgy Leno kapus Kagawát, aki ököllel telibe találta a támadó halántékát.

Castro pontrúgásai következtek, de sem szabadrúgásból, sem szögletbõl nem igazán okoztak nagy veszélyt de Gea kapuja elõtt a hazaiak.

Közel egy órája ment a meccs, amikor Nani szerzett labdát az ellenfél térfelén, Rooney-hoz passzolt, aki letette a portugálnak, a szélsõ lõtt, de centikkel eltévesztette a bal alsó sarkot.

A 60. percben kapufáig jutottak a leverkuseniek, egy szögletet követõen Reinartz bólintott kapufára, majd a kipattanót Spahic küldte kapura.

Három percre rá Rooney varázsolt, de egy csel utáni lövése centikkel szállt mellé. Újabb három perc és jött a harmadik manchesteri találat. Giggs szögletét Evra csúsztatta meg Rooney-hoz, a csatár 5 méterrõl lõtt, Leno hárított, a kipattanót Evans a hálóba kotorta, 0-3.

 


Moyes már a hétvégi bajnokira is gondolhatott, és lehozta csapatkapitányát, Evrát. Helyére Alexander Büttner állt be.

Kiessling került de Gea öt és felese elé, Ferdinandon átjutott, Evans azonban utolsó pillanatban szerelte. Erre jött a válasz, Kagawa zseniális labdát adott Rooney-nak, aki átemeltea kapust és a védõt is, Smalling pedig 2 méterrõl könnyedén megszerezte csapata negyedik gólját.

 


Jones is szeretett volna feliratkozni a gólszerzõk közé, de lövését nagyszerûen hárította Leno.

A United menedzsere lehozta Rooney-t és Valenciát is, õk is pihenhettek egy keveset, helyettük Anderson és Ashley Young állt be az utolsó tíz percre. Utolsó tíz percre, ami még egy nagy Anderson-helyzetet és egy Nani-gólt hozott. Elõbbi a 84. percben alakult ki, ismét remek kontrát vitt végig a vendégcsapat, Anderson indult saját tizenhatosától, átrobogott az ellenfél térfelének közepéig, majd lepasszolt Nanihoz, aki visszatette a játékszert a brazil elé, aki azonban nem talált kaput.

A 88. percben Giggs csodás átadását követõen Nani elsodorta a labdát a kirohanó kapus mellett, kiszorított helyzetben volt, de jobb külsõvel így is be tudta rúgni a kapuba a labdát, 0-5.

 


A végére még Derdiyok került helyzetbe, de Geának ekkor kellett legnagyobbat nyújtózkodnia, ami sikerült is neki, így megóvta kapuját a góltól.

David Moyes csapata magabiztos, taktikus és remek játékkal ismét leiskolázta a Bundesliga másodikját.

Bajnokok Ligája, A-csoport, 5.forduló
Bayer Leverkusen 0-5 Manchester United
BayArena 

 

Leverkusen: Leno - Donati, Toprak, Spahic, Can - Bender(Kohr 81.), Reinartz(Hegeler 70.), Rolfes - Castro, Kiessling, Son(Derdiyok 70.)
Pad: Lomb, Kruse, Wollscheid, Stafylidis

United: De Gea - Smalling, Ferdinand, Evans, Evra(Büttner 70.) - Jones, Giggs - Valencia(Young 80.), Kagawa, Nani - Rooney(Anderson 80.)
Pad: Lindegaard, Cleverley, Welbeck, Hernandez
 

 

Gólszerzõ: Valencia 22', Spahic 30' (öngól),  Evans 66', Smalling77', Nani 88'

 

Sárga lap: Kohr

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!