Smalling: Igazságos döntetlen

Chris Smalling csalódott volt, hogy nem gyõzelemmel távozhattak ma délután a White Hart Lanerõl, de elismerte, hogy a Tottenham elleni 2-2-es döntetlen 'valószínûleg igazságos eredmény'.


A bajnoki címvédõnek egy nagy harcot hozó mérkõzést kellett megvívnia Észak-Londonban, és Kyle Walker, illetve Sandro vezetõgóljait követõen hátrányból feállva Wayne Rooney mindkétszer egyenlíteni tudott, így végül 1-1 ponttal gazdagodtak a csapatok.

 

A MUTV-nek adott interjúban Smalling elárulta, nem tartja olyan csalódásnak a mai pontosztkozkodást, mint a múlt heti, Cardiff City elleni 2-2-es döntetlent, amikor joggal érezték úgy, hogy Dél-Walesben hagytak a három pont megszerzésének lehetõségét.

 

"Szerintem ma valószínûleg a döntetlen volt az igazságos eredmény" - kezdte Chris.

 

"A múlt heti eredmény ismeretében tudtuk, hogy ide érkezve a top 5 klub egyike ellen nem lesz könnyû dolgunk. Szerintem majd ha visszatekintünk erre a két mérkõzésre, akkor úgy fogjuk kezelni, hogy míg Cardiffban két pontot otthagytunk, addig innen egy jól megérdemelt egy ponttal távozhattunk."

 

"A második félidõben keményen hajtottunk a gyõzelemért, és a menedzserünk néhány támadójátékos pályára küldésével próbálta növelni az esélyeinket, de az az igazság, hogy õk is pontosan így tettek, ezek pedig kiegyenlítették egymást. Mindkét fél ugyanazt akarta - egy kis szerencsével akár miénk is lehetett volna a három pont."

 

 

Mikor Sandro második félidõben szerzett feltartóztathatatlan löketérõl kérdezték, Smalling elismerte, a jól eltalált lövés megtörte a Vörös Ördögök lendületét. Mindazonáltal a válogatott védõ elégedett, ahogy csapattársai reagáltak arra, hogy újra hátrányba kerültek.

 

"Kissé csüggesztõ volt, ahogy láttuk a labdát bevágódni a bal felsõ sarokba, de aztán jól reagáltuk le a helyzetet, és a legutóbbi 10 mérkõzést együttvéve megmutattuk, hogy képesek vagyunk igazán együtt dolgozni a sikerekért. Hihetetlenül gyorsan tudtunk visszakapaszkodni a mérkõzésbe" - tette hozzá.

 

"Szerintem most mindennek arról kell szólnia, hogy tartanunk kell a lépést az elsõ két helyezett csapattal, és mindezt meg is tehettük volna, ha ma három pontot szerzünk. De a múlt heti eredmény sokkal inkább lesújtó volt számunkra. Most számunkra az Everton és a Newcastle következik, úgyhogy biztosra kell mennünk, hogy a maival együtt a megszerezhetõ 9 pontból hetet be tudunk gyûjteni. A jövõ héten két gyõzelmet kell aratnunk."

 

Személyes érintettsége is volt a mai mérkõzésen Smallingnak, ugyanis ezúttal ünnepelhette 100. mérkõzését a Manchester United mezében, az egykoron még az amatõr Maidstoneban játszó védõ pedig büszke mérföldkövére.

 

"Ez egy kicsi, de annál szebb mérföldkõ, és remélhetõleg a megkezdett utat folytathatom továbbra is, egyre inkább növelve ezt a számot."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!