Csökkenteni kell a különbséget

David Moyes elmondta, a bajnoknak közelebb kell kerülnie a listavezetõ Arsenalhoz.


Miközben a Tottenham elleni szórakoztató, 2-2-es döntetlen önmagában egy jó eredmény, mindez azt jelenti, hogy a Vörös Ördögök kilenc ponttal vannak lemaradva az Ágyúsoktól és jelenleg a nyolcadik helyen állnak.

A jövõ hét során az Everton és a Newcastle - mindketten a United elõtt állnak jelenleg - is a manchesteriek otthonában szerepel, ami lehetõséget ad Moyes csapatának arra, hogy a karácsonyi idõszak elõtt feljebb kapaszkodjon a tabellán.

"Azt hiszem, ahogy jelenleg állunk, minden mérkõzésünket meg kell nyernünk" - magyarázta a menedzser az MUTV-nek. "Azt érzem, hogy két pontot eldobtunk. Normális körülmények között, eljönni a Spurs-höz és kemény meccsed van, azt érzed, hogy ez egy jó eredmény."

"Nehéz meccs volt és kétszer is hátrányból kellett felállnunk. Szerencsére sikerült megtennünk, de nem tudtuk megszerezni a harmadik gólt."

"Azt gondolom, ha a Leverkusen és a mai mérkõzés elõtt azt mondtad volna, hogy nyerünk Németországban és itt döntetlent érünk el, azt mondtam volna: 'Ezek jó eredmények, nem is rossz!' De a csalódottság egészen az elõzõ hétig nyúlik vissza, a Cardiff elleni döntetlenig."

"Nyugtalanít, hogy nem vagyunk olyan közel [az Arsenalhoz], mint szeretnénk, de ez egy hosszú szezon és remélhetõleg ott leszünk vagy akörül. Sok meccs jön még. A Premier League szoros és megpróbálunk ott loholni az ellenfelek nyakán és jó pozícióba kerülni a jövõ év elejére."

Wayne Rooney duplájával szerzett egy pontot a United, Moyes pedig azonnal szuperlatívuszokban beszélt formában lévõ csatáráról.

"Sok minden elhangzott Wayne-rõl" - folytatta Moyes. "Méltán, amilyen jól játszott sokoldalú csapatjátékával, gólpasszaival és góljaival. Megérdemli, hogy az emberek arról beszéljenek, milyen jól játszik. Talán néha az elõzõ évben nem volt olyan jó, mint szerette volna, de fordított ezen kemény munkájával és elkötelezettségével, olyan posztra került, ahol jól teljesít, rendszeresen gólt tud szerezni és megfelelõ elismerést kap."

 


Sandro távoli bombájával a Spurs visszaszerezte a vezetést, miután Kyle Walker egy szabadrúgással nyitotta a gólok sorát, a United pedig a végén nem tudta megszerezni a gyõzelmet. Sõt, a találkozó utolsó részében a bajnoknak kellett megvédenie kapuját több pontrúgástól is.

"Csodálatos lövés volt Sandrótól, amit nem tudsz elvenni tõle" - magyarázta Moyes. "Nem lehet megállítani, ha már ellõtte. Csak azon töprengek, miért hagytunk neki helyet arra, hogy lõhessen. Miután ellõtte, senki nem tudta megállítani."

 


"Amennyi szabadrúgást adtunk nekik, különösen az utolsó 15-20 percben...arra gondoltam, hasonlóan ment a meccs, mint amiket az utóbbi idõben játszottunk. Aggódtam miatta, de nekünk is volt egy vagy két lehetõségünk."

"Egyszer Danny Welbeck kavargatott az alapvonalnál és Chicharito valamint Wayne is lövõhelyzetet alakított ki, de nem tudtuk megszerezni a harmadik gólt."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!