Welbeck elégedett a döntetlennel

Danny Welbeck kitart amellett, hogy a United csalódott, de nem csüggednek a vasárnapi 2-2-es döntetlen miatt a Tottenham elleni Permier League meccset követõen.


Míg az egy pont nem olyan jó, mint a három, Danny Welbeck úgy érzi, egy döntetlent a White Heart Lane-en nem lehet rossz eredménynek tekinteni és külön dícsérte csapattársait, fõleg Wayne Rooney-t, aki Kyle Walker és Sandro góljai után kétszer is visszahozta a meccsbe a csapatot.

"Mi magabiztosan érkeztünk a White Heart Lane-re, megvoltak a képességeink ahhoz, hogy megnyerjük a játékot" - nyilatkozta Welbeck a MUTV-nek." Ez lebegett a szemünk elõtt, de sajnos elajándoztunk két gólt és futnunk kellett az eredmény után. Kicsit csalódottak vagyunk, de abban a pillanatban elégedettek lehettünk."

"Miután Wazza [Rooney] gólt szerzett, kis ideig jól játszottuk, jól járattuk a labdát. Viszont sok szabadrúgást adtunk az ellenfélnek, így ha tudjuk korlátozni magunkat, biztos vagyok benne, hogy javulni fog a játékunk a jövõben."

Sandro az 53. percben csodálatos gólt szerzett, Welbeck hozzá is fûzte: "Ezt Davidnek símán védenie kellett volna! Vicceltem, nyílván csodálatos gól volt, pont Sandro mögött voltam abban a pillanatban. Amikor belerúgott, úgy tûnt kapun kívülre megy, esélye sem volt, hogy a kaput eltalálja, de ekkor a labda a felsõ sarokban landolt, nem lehetett ellene semmit sem tenni."

Welbeck kiharcolt egy büntetõt, amit Rooney értékesített és kiegyenlítette ismét az állást a második félidõben. A döntést kezdetben vitatta a Spurs, azonban a visszajátszás Hugo Lloris bûnösségét bizonyította, mivel volt fizikális kapcsolat a Vörösök csatárával, aki erre tisztán emlékszik.
 


"Láttam ahogy Wazza elhúzza a labdát a bal oldalon, majd beküldte azt középre, így én a védõ mögül indulva keresztbe futottam" - magyarázta Danny. "Tisztában voltam vele, hogy jönni fog a kapus, de elakartam érni a labdát. Megérintettem a játékszert, a kapus elkapta a hátsó lábam és a földre kerültem.

"Rooney nem hibázhatott, száz százalékig biztos voltam benne, hogy gólt lõ és visszahoz minket a játékba. Szerencsére így történt. Sajnos azt a gyõztes gólt viszont nem kapta meg, amit szeretett volna."

A vasárnapi mérkõzésen volt elõször kezdõ Welbeck, hiszen a Donetsk elleni döntetlen mérkõzés alkalmával Október elején térdsérülést szenvedett és csak az Angol nemzeti csapatba játszhatott azóta elõször - bár elismeri hogy az iram sok volt neki a második félidõre.

"Sajnos a 60. vagy 70. perc környékén a lábaim már nem bírták annyira, mint két hónappal ezelõtt, görcsölni kezdtek" - magyarázta. "Gyõzni akartam, de ez most nem jött össze. Szükségem van még pár mérkõzésre. Két hónapja nem játszottam, szükségem van a meccsekre és a kemény edzésekre, hogy újra jó formában legyek. "


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!