Adnan világszínvonalú játékos lehet

Henning Berg úgy véli, Adnan Januzajban megvan a lehetõség, hogy világszínvonalú játékossá váljon, de a triplázást átélõ egykori védõ arra kéri a Manchester United szurkolókat, legyenek türelemmel, hiszen Adnan még csak 18 éves.


Januzaj ebben a szezonban betört az elsõ csapatba, kétszer is gólt szerzett a Premier League-ben elsõ kezdõszereplésekor, és kapott egy ötéves szerzõdést, mely 2018 júniusig szól. Ráadásul jelölték a BBC Év fiatal sportolója díjára is. 


A belga származású fiatal illusztris pályafutást élvezhet a Unitednél és Berg - aki jelenleg az MUTV-nél dolgozik, mint elemzõ - izgatottan várja mit tartogat a jövõ Januzaj számára - a játékost Mesut Özil német válogatotthoz hasonlította.

"Nagyon élvezem nézni Adnan Januzaj játékát ebben a szezonban"  - nyilatkozta Henning kizárólag a Manutd.com-nak. "Csodálatos volt látni, ahogy egy fiatal játékos, mint Adnan, a profikkal játszik nagy meccseken és uralja a pályát. Nem gyakran látni ilyet.

 

 

"Látod, ahogy a fiatal gyerekek feljönnek és jól teszik a dolgukat, de Januzaj más, van benne tudatosság és megértés, valamint tapintatosság és az önhit, mely lehetõvé tette számára, hogy az elsõ csapathoz való érkezésével azonnal kihasználja a lehetõséget. Ez nem könnyû. Viszont ne várjuk el ezt tõle minden meccsen. Az utolsó alkalommal, amikor a Cardiff ellen játszott, lehetett látni, hogy még nem tud mindig száz százalékot nyújtani, de amit eddig mutatott, az fantasztikus."

"David Moyes azt mondta, hogy hiányzik egy-két világszínvonalú játékos a csapatból ahhoz, hogy Európa top csapatai között lehessenek, de azt hiszem, van egy világszínvonalú játékosuk, aki egyre feljebb jut a ranglétrán. Mesut Özilre emlékeztet a temperamentuma, a tudatossága és a megértése. Ezt mondtam akkor is, mikor elõször láttam õt." 

"Csak a helyes útra van szüksége és én száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a menedzser tudja, hogy kell arra az útra terelni, viszont, ha nem, még mindig meg tudja kérdezni Sir Alex-et. Az emberek nem gondolhatják ezeket a dolgokat maguktól értetõdõnek, nem látják a játékosokat küzdeni, úgyhogy a támogatóknak és a szurkolóknak értékelniük kellene látva ezt a srácot, ahogy játszik a nagy játékosokkal, mert az valami különleges." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!