Nem a nosztalgia mozgatja a menedzsert

David Moyes nagy tiszteletben tartja korábbi klubját, az Evertont, de elmondta, elsõ meccse a Stolverkosok ellen az Old Traffordon United menedzserként nem lesz egy érzelmes ügy.


A skót szakember szeretettel beszélt az Evertonnál eltöltött idejérõl és úgy érzi, jobb helyzetben nem is hagyhatta volna el a Mersey-parti alakulatot. Arról is beszélt, hogy a Goodison Parkban eltöltött 11 év kis elõnyt jelent a United számára a holnapi találkozón, melyen Roberto Martinez vezeti majd a liverpooli Kékeket.

"Nagyszerû idõt töltöttem az Evertonnál" - mondta Moyes a mai sajtótájékoztatóján. "Nagyszerû klub volt számomra pályafutásom azon idõszakában, mikor elhagytam a Preston North Endet. Mesésen bántak velem. Esélyt adtak nekem, hogy a tõlem telhetõ legnagyobb sikereket érhessen el a klubnál."

"De nem hiszem, hogy bármilyen nagy elõnyt jelentene, hogy ismerem a játékosokat. Új menedzserük van, aki hozta saját játékosait is."

"Sokukat ismerem, sõt talán én vittem majd mindegyiküket a Goodison Parkba, kivéve a legújabbakat. Õk mindannyian nagyszerû játékosok, akiknek hatalmas köszönettel tartozom azért, mert segítettek megnyerni a mérkõzéseket. De azt kell mondanom, Roberto odament és igazán remek munkát végez."

 


Bár Moyes lelkesen dicsérte korábbi kenyéradóját, semmi nosztalgikus érzése nem lesz az Old Traffordon.

"Nem vagyok egy érzelmes ember az igazat megvallva. Nagyon tisztelem az Evertont, az elnöküket, a játékosaikat és a szurkolóikat, de most a Manchester United menedzsere vagyok."

A modern labdarúgás rögeszméje, hogy a játékosok ünnepelnek-e korábbi munkaadójuk ellen, de Moyes nem igazán foglalkozott ezzel. "Nos, nem terveztem, nem is gondolkoztam ilyeneken" - folytatta a menedzser. "Csak azt tudom, hogy a Manchester United menedzsere vagyok. Tisztelem az Evertont, de a United menedzsere vagyok és nem hiszem, hogy bármi mást várnának tõlem."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!