Manchester United 0-1 Everton

Rengeteg helyzetet hagyott ki a United, az Everton pedig a végén talált egy gólt és elvitte a három pontot az Old Traffordról.


Lassan indult be a találkozó, leginkább csak óvatoskodtak a csapatok a félidõ elsõ harmadában, de azért egy Mirallas-lövést feljegyezhettünk, David de Gea azonban kapu fölé ütötte a labdát.

Elsõ említésre méltó manchesteri helyzetre a 15. percig kellett várni, ekkor Danny Welbeck tört kapura, de a tizenhatos elõterében elvesztette a labdát, Rafaelhez került, aki hosszan ívelt, de Patrice Evra összeszedte a játékszert, Wayne Rooney-hoz passzolt, aki 8 méterrõl lõtt, de Howard remekül hárított a rövidnél.

Ismét Welbeck indult elõre, Evra kapta tõle, majd Shinji Kagawa került helyzetbe, lövését azonban a United korábbi kapusa védte.

A 24. percben Rafael beadását Ryan Giggs csúsztatta meg 11 méterrõl, de a hosszú kapufa elõtt elsuhant a labda. Két perccel késõbb Chris Smallingot lehetett dicsérni, hiszen a jobb szélen Nemanja Vidic pattant le Lukakuról, a belga elõtt már csak Chris állt, miközben középen két evertoni játékos érkezett, Lukaku centerezése azonban elakadt Smallingban.

Fél óra sem telt el, amikor Giggs passzolt fel Rooney-hoz, a csatár egyszer megtolta a labdát, majd lõtt, a lövése két védõn is megpattant, majd a kapufát érte, amirõl azonban nem a hálóba, hanem visszapattant a játékszer, Howard pedig lábbal mentett Kagawa elõl.

A 31. percben Antonio Valencia beadásáért Welbeck és Rooney harcolt, de a védõk menteni tudtak. Jagielka az esetnél kézzel ért a labdába, de nem volt szándékos az eset.

A másik kapu elõtt Lukaku lövését védte lábbal de Gea, a kipattanót Coleman laposan középre tette, Mirallas lövését Smalling blokkolta.

A szünet elõtt még a United elõtt adódott hatalmas lehetõség, de Kagawa lapos labdája Welbeck és Rooney lábai között is elsuhant.

Fordulás után Rafael beadását Kagawa nem tudja megkaparintani, de érkezett Evra, aki 25 méterrõl, futtából kemény lövést eresztett meg, Howard azonban védett.

Hatalmas rohanás alakult ki a pályán, a csapatok folyamatos rohanásban voltak a két kapu között, de egyik sem tudott betalálni. A nagy rohanás közben David Moyes Kagawa helyett behozta Nanit, Rafael helyett pedig Januzaj állt be, így Valencia lett a jobb bekk.

A 69. percben Deulofeu tört kapura, kisodródott helyrõl lõtt, de Gea védett. Ezt követõen a United még nagyobb iramra kapcsolt és folyamatosan alakította ki a helyzeteket, Januzaj 25 méterrõl leadott lövését ütötte szögletre Howard, Fellaini lövése szögletre pattant, majd Rooney szöglete után Evra fejesénél hárított óriásit Howard, a kipattanót Welbeck 4 méterrõl a lécre bólintotta.

Egészen a 85. percig rohamozott a hazai csapat, ezt követõen az Everton támadást tudott vezetni, minek végén szabadrúgáshoz jutottak. A pontrúgást Mirallas 25 méterrõl a jobb kapufára vágta. A vendégek kissé meg tudták tartani a labdát, Lukaku kapta meg azt, a belga gyenge lövése Oviedót találta meg, aki közelrõl kapuba lõtt. Smalling talán a kapusnak akarta hagyni a labdát, Valencia lemaradt játékosáról, nagy védelmi hiba kellett a gólhoz.

A bekapott gól után helyzete sem nagyon akadt a manchesterieknek, dühítõ végjáték után megszakadt a 12 meccses veretlenségi sorozat.


Premier League, 14.forduló
Manchester United 0-1 Everton
Old Trafford, 75210 nézõ

United: De Gea - Rafael(Januzaj 58.), Smalling, Vidic, Evra - Fellaini, Giggs - Valencia, Kagawa(Nani 58.), Welbeck(Hernandez 81.) - Rooney
Pad:Lindegaard, Evans, Cleverley, Young

Everton: Howard - Coleman, Jagielka, Distin, Oviedo - Barry, McCarthy - Mirallas(Naismith 90.), Barkley(Deulofeu 69.), Pienaar(Osman 80.) - Lukaku
Pad: Robles, Stones, Heitinga, Jelavic

Gólszerzõ: Oviedo 86'

Sárga lap: Rooney, Giggs
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!