Kérdezz - felelek: Shinji Kagawa

A United Review exkluzív interjút készített Shinji Kagawával, aminek egy rövidített verzióját lehet olvasni az alábbiakban.


A menedzser azt mondta, hogy egy kis idõbe telt amíg belerázódtál az idei szezonba...ez helyes megállapítás volt a részérõl?

Szerintem igen. Mivel a nyáron szerepeltem a Konföderációs Kupán, egy kicsit megkésve csatlakoztam a csapathoz. Az új vezetés alatt minden játékos nulláról indul, de én még így is lemaradva éreztem magam. Nehéz kihozni magadból a legjobbat a szezon elején, és az az igazság, hogy kezdetben nem voltam elégedett. Rengeteg meccsen nem játszottam, de abban bíztam, hogyha még keményebben edzek, annak meglesz az eredménye. Most már sokkal jobban vagyok fizikailag és idõvel még ez is javulni fog. Ez a forma még nem igazán optimális, de jól érzem magam.
 
Az elõzõ szezonban megszerezted az elsõ érmedet Angliában. Sok játékos azt mondja, hogy a trófeák megszerzése még nagyobb éhséget kelt bennük, ezért még többet sikert akarnak elérni - te is így érzel?
A Dortmunddal kétszer egymás után megnyertem a bajnokságot, tavaly pedig a Uniteddel, ami egy különleges élmény volt. Szerencsés vagyok, hogy olyan csapatokban játszhattam amelyek érmeket nyernek. Ezt sohasem unod meg. Ez mindig új, más és friss élmény. Egyre többet és többet akarok nyerni minden egyes évben, ezért minden tõlem telhetõt meg fogok tenni minden sorozatban amiben játszhatok.
 
 
Ugyan a tavalyi szezon egy részét kihagytad egy sérülés miatt, mégis számos mérkõzésen játszhattál. Elégedett voltál a bajnoki címhez való hozzájárulásoddal?
Az, hogy a tavalyi szezon elején megsérültem, szomorú és kiábrándító volt. Az átigazolásom után nagyon is elégedett voltam az emberek elvárásaival, de ezeknek nem tudtam eleget tenni és ez frusztráló volt. A szezon késõbbi szakaszában volt néhány lehetõségem játszani, és addigra már jobban hozzászoktam a csapathoz és a környezetemhez, ezért sokkal jobban szerepeltem mint a sorozat elsõ felében, bár összességében nem voltam száz százalékig elégedett. Idén javítani akarok a teljesítményemen és jobbá tenni az idei szezont, mint a tavalyit. Ebben a szezonban még nem szereztem gólt de úgy hiszem, hogy egy gól önbizalmat adna és beindítaná a dolgokat.
 
A tavalyi szezon végén az utóbbi negyed évszázad legnagyobb változásán ment át a klub. Személyesen mekkora változásokat kellett eszközölnöd amikor az új edzõi stáb vette át irányítást?
A menedzser váltás azt jelentette, hogy a helyekért elölrõl kezdõdött a versengés. Annak kell megfelelnem, ahogy David Moyes akar engem látni játszani. Minden nap igazán keményen dolgozom, hogy gyõztesen kerüljek ki ebbõl a versengésbõl és, hogy bebizonyítsam a képességeimet az edzõnek. A követelményei nem térnek el a szokásostól, de én még mindig próbálok javítani a képességeimen és megpróbálom karban tartani az állóképességemet, hogy még jobban tudjak teljesíteni a csapatért.
 
 
Tudjuk, hogy a csatár mögötti pozíció a kedvenced, de most, hogy általában a bal oldalon kell játszanod...ezzel is kényelmes vagy?
A Dortmundban a csatár mögött játszottam, de a Japán válogatottban általában a bal oldalon játszom és Cerezo Osakában is ezt a szerepet töltöttem be. Van egy kis tapasztalatom a szélen, de szerintem rugalmasnak kell lennem, hogy több pozicióban is tudjak szerepelni, hogy még hasznosabb játékosa legyek a csapatnak, és ezzel is még többet tudjak beleadni a közösbe. Minden nap azt tanulom, hogyan tudok fejfájást okozni az ellenfelemnek a bal oldalon, hogyan tudom bajba keverni a mozgásommal, de továbbra is szeretném ha képes lennék több pozícióban játszani.
 
Élvezed, hogy ilyen sûrûn, és ilyen gyorsan jönnek a meccsek? Ez biztos szokatlan neked az évnek ebben a szakaszában...
Ez így igaz! Tavaly nem tudtam ezt teljesen megtapasztalni a sérülésem miatt, a Bundesligában pedig téli szünetet tartanak. Váltottam egy-két email-t az egykori csapattársaimmal a Dortmundból és elmondták, hogy az õ szünetük december 21-tõl január 25-ig fog tartani. El sem hiszem! Az igazat megvallva, viszont nagyon izgatott vagyok és örülük, hogy lehetõségem van részt venni ezeken a meccseken ebben az idõszakban.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!