Manchester United 0-1 Newcastle United

Közel 42 év után ismét nyert a Newcastle az Old Traffordon.


Pocsék egyéni és csapatteljesítmény után ismét nulla ponttal zárt egy hazai találkozót a manchesteri csapat.

Pedig azt nem lehetett mondani, hogy a Newcastle jobb lett volna, támadásban semmiképp, hiszen az elsõ félidõben egy Debuchy lövésen - amikor Patrice Evra hatalmasat aludt - kívül csak átlövések jöttek néhányszor, amik azonban elkerülték David de Gea kapuját.

A hazaiak 1-2 szép támadást vezettek, elõször Nani és Tom Cleverley remek labdakihozatala után Cleverley két lövését blokkolták, majd a másik szélen Adnan Januzaj kevergetett és próbálta megjátszani Javier Hernandezt, de a védõk menteni tudtak a csatár rlõl.

Fordulás után felpörgött David Moyes együttese, több helyzetet alakított ki 10 perc játékkal, mint elõtte az elsõ 45 perc során, de Robin van Persie kiváló eléreívelése után Hernandez lövését fogta Krul, majd Januzaj próbálkozásánál is helyén volt a kapus. Nani szögletét követõen Evra fejese a kapufáról Anitára pattant, majd vissza a mezõnybe, itt már a hálóõr verve volt, de szerencséje sem volt a Vörös Ördögöknek.

Ahogy szerdán az Everton ellen, úgy most is akkor jött a gól, amikor a manchesteriek helyzeteket hagytak ki. Evra próbált fejpárbajt nyerni a vonal mentén Sissokóval szemben, de pont ellenfele fejére bólintott úgy, hogy az egybõl meg is tudott futni a szélen. Középre lõtt, ahol Cabaye érkezett és kilõtte a jobb alsót.

A bekapott gól nem, hogy felpezsdítette volna a hazaiakat, hanem még több hibával játszottak, pedig ez jellemzõ volt rájuk - akárcsak az ellenfélre - a meccs eddigi szakaszában.

Egy les gólig még eljutott van Persie, de ezen kívül még helyzetek sem jöttek a manchesteriektõl.


Premier League, 15. forduló
Manchester United 0-1 Newcastle United
Old Trafford

Vezette: André Marriner

United: De Gea - Rafael(Valencia 76.), Evans, Vidic, Evra - Januzaj, Jones, Cleverley(Anderson 69.), Nani(Zaha 68.) - van Persie, Hernandez
Pad: Lindegaard, Ferdinand, Welbeck, Young

Newcastle: Krul - Debuchy(Yanga-Mbiwa83.) , Williamson, Coloccini, Santon - Cabaye(Ameobi 78.), Tioté, Anita - Sissoko, Rémy, Gouffran(Ben Arfa 57.)
Pad: Elliot, Obertan, Cisse, Gutierrez

Gólszerzõ: Cabaye 61'

Sárga lap: Cabaye, Anita


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!