Manchester United 1-0 Shakhtar Donetsk

Csoportelsõ a Manchester United, miután hazai pályán legyõzte a donyeckieket.


David Moyes csapata lebirkózta ellenfelét, ezzel csoportelsõként, veretlenül biztosította helyét a kieséses szakaszba.

Pedig az elsõ játékrész elsõ fele inkább az ukránoké volt, több veszélyesebb helyzetet alakítottak ki. Elõször Fred próbálkozását kellett védenie David de Geának, majd Adnan Januzaj eladott labdája után Teixeráról maradt le Rio Ferdinand, a vendégek játékosa Jonny Evans mellõl tüzelt, de centiket tévedett.

A 17. percben jött az elsõ komoly hazai helyzet. Szép passzolgatás után Shinji Kagawa ívelése pattant meg egy védõn, így jutott el Januzajig, aki megszelídítette a labdát, majd kapura fordult, lövését Pyatov kiütötte, Ashley Young ismételt, de csúnyán fölé lõtt.

Costa és Teixeira lehetõségei következtek, elõbbi kapu mellé tüzelt, utóbbi két remek cselt követõen gyengén lõtt, de Geának nem okozott gondot a hárítás.

Wayne Rooney 25 méterrõl, szabadrúgásból veszélyeztetett, de centikkel elvétette a bal alsót, majd Ferdinand körülményes megmozdulása után labdát szereztek a vendégek, de a támadást már nem elõször suta lövéssel zárták le, Rio javította hibáját.

A 37. perc hozta talán a legnagyobb manchesteri helyzetet. Ryan Giggs ívelt elõre, Young elcsente a védõjétõl a labdát, átemelte a kirohanó kapust, de a játékszer elkerülte a kaput. Nagy helyzet volt, nem kellett sok a gólhoz.

A félidõben még Kagawa átadása után Rooney játszotta magát tisztára, de lövés helyett inkább még cselezett egyet, nem kellett volna. Pillanatokkal késõbb Jones szerzett labdát, majd Rooney hoza helyzetbe Youngot, a szélsõ azonban csúnyán kapu mellé bombázott.

Fordulás után jobban kezdtek az ukránok, szöglet után kapufáig is eljutott és veszélyesebbnek is tûnt ellenfelénél. Tíz percet várni kellett, hogy említésre méltó manchesteri lehetõséget lássunk, ekkor Young nagyszerû beadására érkezett Kagawa, Pjatov azonban szögletre tolta a labdát. Kezdett éledezni a Moyes-csapat, elõször Young tekerése kerülte el fél méterrel a bal elsõt, majd Rooney emelt 22 méterrõl, de õ is körülbelül annyit tévedett, mint honfitársa.

Moyes cserékre szánta el magát, pályára küldte Robin van Persie-t és Tom Cleverley-t is. A holland szinte elsõ labdaérintésével gólhoz segítette csapatát, hiszen szöglete után Evans vétette el a labdát, de mögötte ott volt üresen Jones, aki 11 méterrõl kapuba talált, 1-0.

 


A bekapott gól - és az, hogy a Leverkusen is vezetést szerzett - nem jött jól a vendégeknek, akiknek gyõzniük kellett volna a továbbjutásért, de még csak fel sem pörögtek, sõt talán inkább nyomasztólag hatott rájuk a kialakult helyzet. Mivel a United az elõny tudatában már nem nagyon ment elõre, a Shakhtar pedig nem tudott, így a találkozó utolsó 20 perce csak egy van Persie elõtt adódó lehetõséget rejtett, a csatár azonban oldalhálóba pöccintette a játékszert.

Gyõzelmével a Manchester veretlenül csoportja élén zárt, így egy csoportmásodik lesz az ellenfele a legjobb 16 között, a kétmeccses párharc második meccsén a United játszik majd otthon.

Bajnokok Ligája, A-csoport
Manchester United 1-0 Shakhtar Donetsk
Old Trafford

United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans, Büttner(Valencia 88.) - Januzaj, Jones, Giggs(Cleverley 63.), Young(van Persie 63.) - Kagawa - Rooney
Pad: Lindegaard, Anderson, Hernandez, Nani

Shakhtar: Pyatov - Srna, Kucher, Rakitskiy, Shevchuk - Fred(Fernando 80.), Stepanenko - Costa, Teixeira, Taison(Bernanrd 64.) - Adriano(Ferreyra 88.)
Pad: Kanibolotskiy, Hübschman, Eduardo, Krivtsov

Gólszerzõ: Jones 67'

Sárga lap: Büttner, Cleverley illetve Srna, Kutcher


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!