Moyes menetelne Európában

David Moyes elmondta, miután továbbléptek csoportjukból, a Manchester United játékosok elõtt annak a célnak kell lebegnie, hogy ebben a szezonban megnyerjék a Bajnokok Ligáját.


A Vörös Ördögök Phil Jones találatával legyõzték az ukrán bajnokot, biztosítva ezzel azt, hogy csoportelsõként jutottak be a legjobb 16 csapat közé, így várhatják a jövõ hétfõn esedékes sorsolást. Az elmúlt hetek kiábrándító bajnoki eredményei ellenére a United remekelt a BL-ben és a menedzser hisz abban, hogy játékosai sokáig menetelhetnek, akár végig is.

"Úgy vélem, egy olyan klubnak, mint a Manchester United, mindig meg kell próbálnia megnyerni a trófeát. Mindenki tudja, hogy ebben a sorozatban nagyon jó csapatok vannak, de azt gondolom, ahogy halad elõre a verseny, egyre jobbnak kell lenni" - mondta Moyes.

"Véleményem szerint tavaly sokakat meglepett, hogy a Bayern Münchent és a Borussia Dortmundot látták a döntõben, spanyol csapatnak még csak jele sem volt. Ez egy kemény sorozat és nehéz lesz számunkra, de meglátjuk, hogyan jövünk majd ki a mérkõzésekbõl."

"Ez egy nagyszerû verseny, minden United szurkoló imádja, elõtte döntõkben voltak és pontosan tudják, mit jelent. Nagyon várom, hogy ismét döntõig vigyem ezeket a drukkereket és remélem, kedvezõ lesz a sorsolásunk."

Moyes kritikus volt csapata elsõ félidei teljesítményével, de azt mondta, csapatának elégedettnek kell lennie azzal, hogy továbblépett egy kemény csoportból.

"A csoport élén vagyunk, ezt akartuk, a gyõzelem pedig kicsit segít a formánkon. Nem játszottunk jól az elsõ játékrészben, különösen az elsõ 30 percben. Nem voltunk elég közel hozzájuk, túl sok lehetõséget engedtünk nekik és szerencsések voltunk, hogy nem kerültünk hátrányba."

"Még a szünet elõtt elkezdtünk kicsit jobban játszani, majd a második félidõben még jobban teljesítettünk."

 


A menedzser a gólszerzõ, Jones hozzájárulását méltatta a találkozót követõen és elmondta, a 21 éves játékosnak törekednie kellenne arra, hogy többször is betaláljon az ellenfelek kapujába.

"Azt gondolom, [Phil Jones] még több gólra képes lenne. Levegõben nagyon jó és többször kellene helyzetbe kerülnie. Középsõ védõként látom õt, de képes védekezõ középpályásként is játszani, ahogyan azt mindenki tudja itt."

"A középpályán hiányzó emberek miatt elég sokat kell használnunk, de megpróbáljuk képezni õt. Még fiatal, nem kellene sokat várni tõle túl gyorsan, de remekül teszi a dolgát és egyik azoknak, akik hosszú távon fejlõdni fognak."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!