Büttner rendben lesz vasárnapra

Alex Büttner elárulta, nem sérülés, hanem görcs miatt kellett lecserélni a tegnap esti, Shakhtar Donetsk elleni mérkõzésen, így vasárnap az Aston Villa ellen is bevethetõ lesz.


A holland játékos fel-alá nyargalászott a baloldalon a Bajnokok Ligája A-csoportjának utolsó csoportmérkõzésén, hatékony teljesítményével pedig a védelemben és támadásban is sokat tett hozzá a csapat játékához. Miután Patrice Evra sérülés miatt nem állhatott rendelkezésre, ezért a 24 éves játékosnak ez a mérkõzés kitûnõ alkalmat nyújtott arra, hogy lenyûgözze menedzserét, David Moyes-t.

 

Büttner legutóbb a Norwich City ellen még októberben megnyert Ligakupa mérkõzésen léphetett pályára kezdõként, azóta pedig csak egy alkalommal, a Bayer Leverkusen elleni idegenbeli Bajnokok Ligája találkozón kapott 20 percnyi játéklehetõséget. Így nem meglepõ, hogy az Old Traffordon lejátszott összecsapást megérezte, és pár perccel lefújás elõtt Antonio Valenciának kellett beállnia a helyére.

 

"Görcsöt éreztem a vádlimban, mert nem játszottam idén még túl sok mérkõzést" - kezdte a Manutd.com-nak.

 

"Több mint egy hónapja ez volt az elsõ mérkõzésem kezdõként, úgyhogy kemény volt számomra."

 

"Az utolsó percekben már nem tudtam tovább futni, mert begörcsöltem, ezért cseréltek le. Rengeteget futottam, sokat dolgoztam a csapatért, de az utolsó percekre elfáradtam."

 

"A hétvégére rendben leszek. Minden mérkõzésen játszani akarok, és szerintem az nagyon jó, ha egy játékosban ez megvan."

 

 

"A menedzser döntésén múlik, hogy engem játszat, vagy Patrice Evra mellett dönt és várnom kell a lehetõségemre. Kicsit nehéz ez a helyzet, mert úgy lendülhetsz ritmusba, ha hétrõl-hétre játszol - tudod mikor kell elõre menned, és mikor kell hátul maradnod. Ha többet játszhatnék, jobb lenne számomra, és minden játékos arra törekszik, hogy jobb legyen."

 

"Szerintem jól teljesítettem úgy, hogy ez volt az elsõ tétmérkõzésen egy hónap után. Mindig azon vagyok, hogy bevetésre készen álljak. Néha a játékosok megsérülnek, úgyhogy mindig olyan keményen edzzek, hogy bármikor bevethetõ állapotban legyek."

 

Büttner emellett elégedett volt azt illetõen, hogy tagja lehetett annak a védelemnek, amely kapott gól nélkül hozta le az ukrán bajnok elleni mérkõzést.

 

"Ez nagyon fontos a csapat számára" - tette hozzá.

 

"Emellett pedig a védelem önbizalmának szempontjából is fontos."

 

"Szerintem jól teljesítettünk hátul, és csapatként is jól játszottunk. Természetesen mindig lehet jobban játszani, de láthatta mindenki, hogy egytõl-egyig megharcoltunk ezért a sikerért. Ez egy nagyon fontos gyõzelem volt. Csapatként küzdöttünk, úgyhogy remélem a Villa elleni következõ mérkõzésen is nyerni tudunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!