Aston Villa 0-3 Manchester United

Fontos gyõzelmet aratott David Moyes csapata, remek játékkal, kapott gól nélkül nyert az Aston Villa ellen.


Danny Welbeck és Tom Cleverley zseniális teljesítményeivel a United magabiztosan nyert a Villa otthonában. Az eredmény mellett hatalmas öröm, hogy Darren Fletcher visszatért a pályára.

A találkozó elején a hazaiak megpróbálták lerohanni ellenfelüket és lövéseket is küldtek David de Gea kapujára, ezeket azonban a spanyol portás könnyedén fogta.

Patrice Evra saját tizenhatosa elõterében adta el a labdát, Albrighton próbálkozásánál ismét jó helyen volt de Gea. Alig két perc múlva Evra az ellenfél térfelén is pontatlanul játszott, amibõl kontrát vezetett a birminghami gárda, Benteke kapott labdát - Phil Jones pocsék módon helyezkedett - helyzetben, de a visszafutó Rafael menteni tudott elõle.

Az elsõ negyedóra végén szinte a semmibõl jött a vendégek gólja. Rafael remekül futott el a jobb szélen, beadását Adnan Januzaj csodásan fejelte 11 méterrõl, de a labda a kapufát találta el, a visszapattanó éppen Welbeck elé került, aki lesipuskás módon bekotorta a kapuba a játékszert, 0-1.

Három percet kellett várni Welbeck második találatára. Cleverley szerzett labdát a Villa térfelén, Welbeck, majd Valencia volt a labda útja, az equadori szélsõ nagyszerûen centerezett, a passzra érkezett Januzaj is, de Welbeck érte el elõbb és már 2-0 volt a vendégeknek.

 


A két bekapott gól teljesen elbizonytalanította az amúgy sem igazán brillírozó Villát, miközben Welbeck, Cleverley, Valencia, Januzaj és Wayne Rooney kiválóan teljesített és számtalanszor szétpasszolták a hazai középpályát.

A 28. percben Valencia, Welbeck, Valencia volt a labda útja, a szélsõ az alapvonaltól szerette volna megjátszani Rooney-t, a védõk azonban nehezen, de felszabadítottak. Egy perccel késõbb Welbeck harciasságát követõen Rooney tüzelhetett, de centikkel tévedett.

Valencia ugratta ki Welbecket a 34. percben, a csatár lefutotta Bakert, de nem talált a jobb alsóba, pár centit, de tévedett, így nem lett meg a mesterhármas.

Fordulás után Evra volt túl könnyelmû a félidõ elején, Albrighton beadását Sylla fejelte el, de nem talált kaput.

Még hét perc sem telt el, amikor Cleverley ismét az ellenfél térfelén szerzett labdát, Rooney-hoz passzolt, aki nagyszerûen ugratta ki a középpályást, Tom pedig közelrõl a rövidbe vágta, már 3-0 a bajnokcsapatnak.

Rooney jutott szabadrúgáshoz, de tévedett egy métert, majd de Geának kellett védenie Albrighton közeli löketénél, ami még Evrán is megpattant, de a spanyol kiöklözte a játékszert.

David Moyes cserére szánta el magát és a második félidõben kissé elhalványult Januzaj helyére beállt az egykori Villa-játékos, Ashley Young. Majd másodpercekkel késõbb Ryan Giggs hagyta el a pályát, akit Darren Fletcher váltott. Óriási lökés lehet õ a Unitednek, a meccs legszebb pillanata volt beállása.

A 73. percben Rooney és Valencia harcossága után Welbeck került helyzetbe, okosan átemelte a kapust, de bõ egy métert tévedett, így ismét nem jött össze a tripla.

A másik kapunál El Ahmadi szabadrúgásból veszélyeztetett, de Gea azonban hárított, megõrízve kapuját a góltól.

A meccs végére Wilfried Zaha is beállt, majd Valencia, Welbeck kavargatott a Villa tizenhatosa elõtt, Danny sarokkal passzolt Cleverley-hez, a középpályás lövését Guzan szögletre ütötte.

David Moyes csapata remekül teljesített ma és bár rengeteg hiányzó volt a Unitednél, a pályára lépõk most harcoltak egymásért, önmagukért és menedzserükért is.


Premier League, 16.forduló
Aston Villa 0-3 Manchester United
Villa Park, 42682 nézõ

Vezette: Lee Mason

Villa: Guzan - Lowton, Clark, Baker, Luna - El Ahmadi(Bacuna 86.), Wetwood, Sylla(Weimann 62.) - Albrighton, Benteke(Kozák 79.), Agbonlahor
Pad: Steer, Gardner, Tonev, Bowery

United: De Gea - Rafael, Jones, Evans, Evra - Valencia, Cleverley, Giggs(Fletcher 69.), Januzaj(Young 69.) - Rooney(Zaha 84.), Welbeck
Pad: Lindegaard, Ferdinand, Fabio, Büttner


Gólszerzõ: Welbeck 15', 18', Cleverley 52'


Sárga lap: Agbonlahor, Lowton, Clark, Baker illetve De Gea, Welbeck
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!