Stoke City 0-2 Manchester United

Ashley Young és Patrice Evra nagyszerû találataival elõdöntõbe jutott a Manchester United.


Kellemetlen idõjárási körülmények között játszották le a találkozót, melynek elsõ félidejérõl sok jót nem igazán lehetett írni. Hatalmas szél, havasesõ várta a játékosokat, akik nem igazán pörögtek fel ettõl az idõtõl.

Bár Ashley Young a 3. percben 14 méterrõl oldalhálót rezegtetett meg, leginkább arról szólt a játék, ki tudja többször, hiba nélkül csapattárshoz passzolni a labdát. Ebben egyik gárda sem döntött Guinness rekordot, mert elképesztõen pontatlanul játszottak a csapatok.

A 29. percben jött a játékrész legizgalmasabb eseménye. Brutális jégesõ szakadt a pályára, amiért Clattenburg játékvezetõ félbeszakította a meccset. 6-7 perc múlva már sokkal jobb körülmények várták a játékosokat, így folytatódhatott a Ligakupa negyeddöntõje.

Gyorsan kijelenthetõ volt, a kényszerszünetben senki nem pörgött fel, így továbbra is a pontatlan átadásokat lehetett számolgatni.

A szünet elõtt mindkét csapatnak volt 1-1 beadása, de egyikbõl sem lett komoly helyzet, majd egy jobboldali szüglet után Chris Smalling csúsztatott a hosszúra, ahol Jonny Evans-hez került a játékszer, azonban Sörensen remekül megkaparintotta elõle a labdát.

Fordulás után továbbra sem történtek kapura veszélyes dolgok a pályán, tíz percnyi játék után David Moyes cserére szánta el magát, Anderson helyett Javier Hernandez futkározhatott a meccs maradék részében.

A csere be is jött, Tom Cleverley a középpályán végzett el egy szabadrúgást, Young kapta meg a labdát, aki megiramodott elõre, felpasszolt a mexikóinak, akitõl a szélsõ elé került a játékszer, Young pedig futtából, egybõl tüzelt, bombaerõs lövésébe Sörensen még beleért, de esélye nem volt a hárításra, a 62. percben elõny a Unitednél.

Gólja után egyre felszabadultabban, egyre jobban játszott Young, aki a 67. percben ismét lõhetett, de ezúttal nem sikerült kaput találnia.

Húsz perc volt hátra, amikor a hazaiak kezdtek nyomást gyakorolni ellenfelére, beadásokkal próbálták megtalálni magas embereiket, de sem Walters, sem Crouch nem tudta értékesíteni lehetõségét. Walters-nek még egy kemény lövése is volt, ami azonban centikkel, de kapu fölé szállt.

Miközben a Stoke próbált egyenlíteni, elvesztette Shawcross-t, akit sérülés miatt le kellett cserélni. Ez kissé megzavarta a hazai védelmet, Young az oldalvonaltól befelé indult el, látta, hogy érkezik Evra, hozzá passzolt, a francia pedig rosszabbik lábával - jobbal - 13 méterrõl gyönyörûen tekert a hosszúba, 0-2.

 


Moyes az utolsó 10 percre lehetõséget adott Darren Fletchernek is, akit a szurkolók gólig akartak ûzni, hiszen amikor saját térfelén indult el, már akkor jött a lelátóról a tanács, tüzeljen kapura a középpályás.

A végére még Antonio valencia beadása került Hernandez elé egy védõrõl, de a csatár ezúttal nem tudott betalálni a Stoke hálójába.

Összességében a második félidõ megmentette a találkozót, az elsõ félidõ ugyanis rendkívül alacsony színvonalúra sikerült, a gyõzelem után pedig sorsoltak is, az elõdöntõben a Sunderland vár a Vörös Ördögökre.


Ligakupa, Negyeddöntõ
Stoke City 0-2 Manchester United
Britannia Stadium

Vezette: Mark Clattenburg

Stoke: Sörensen - Cameron, Shawcross(Adam 76.), Wilson, Pieters - Palacios, Whelan - Walters, Ireland, Assaidi(Arnautovic 62.) - Crouch
Pad: Begovic, Wilkinson, Jones, Muniesa, Pennant

United: De Gea - Rafael, Smalling, Evans, Evra - Valencia, Cleverley, Jones, Anderson(Hernandez 56.), Young - Welbeck(Fletcher 82.)
Pad: Johnstone, Büttner, Fletcher, Kagawa, Zaha, Hernandez, Nani

Gólszerzõ: Young 62', Evra 78'

Sárga lap: Young
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!