Moyes eltökélt a fiatalok terén

David Moyes eltökélten folytatni akarja a Manchester United hagyományát és elmondta, a fiatal tehetséges játékosoknak lehetõséget kell adni a kivirágzásra.


A Vörös Ördögök fõnöke nem volt ijedõs, hogy fiatal kezdõvel álljon ki elsõ szezonjában az Old Traffordon; a United legutóbbi meccsén az Aston Villa ellen hat huszonnégy, vagy az alatti játékos kezdett, a tizennyolc éves Adnan Januzaj-t is beleértve. 

De Moyes rámutatott arra, hogy fiatal évük ellenére az olyan játékosok, mint Danny Welbeck, Phil Jones, David De Gea, Tom Cleverley és Chris Smalling mind jelentõs tapasztalattal rendelkeznek a legmagasabb szinten.


"A Manchester United hosszútávú jövõjét kell figyelembe vennem" - mondta Moyes riportereknek még a Stoke City elleni mérkõzés elõtti sajtótájékoztatón. "Az én feladatom, hogy vezessem a fiatal játékosokat és hogy nézzem az Akadémiát, kit tudunk áthozni a fiatalok közül." 

"Ez mindig is olyan klub volt, amely támogatta a fiatalokat, de meg kell említeni olyan játékosokat (Welbeck, Jones, De Dea stb), akik már meglehetõsen tapasztaltak. Õk már mind nagyon következetes Manchester United játékosok." 

"Mondhatnánk, Adnan valószínûleg a legtapasztalatlanabb, de pont ezért van szükség a tapasztaltabb játékosokra, (mint Giggs, Vidics és Ferdinand), hogy használhassák a tudásukat játékaik során."  

 


Ennek ellenére, mikor megkérdezték, hogy a Unitedbõl hiányzik-e valaki, aki kitöltené a fiatalok és a tapasztaltabbak között tátongó helyet a csapatban, Moyes elismerte: "Vettem a lapot. Azt hiszem valóban van egy kis üres hely a fiatalok és az öregek között." 

Evans, Jones és Smalling rengeteg szerepet kapott már a szezonban, de Moyes-nak nincsenek aggályai az állóképességüket illetõleg.

"Nem hiszem, hogy probléma lenne velük - három fiatalember, akik negyven-ötven meccset is lejátszanak a szezonban anélkül, hogy aggódniuk kellene a sérülések miatt. Azt akarom, hogy legyenek erõsek: keménynek kell lenniük, hogy készen álljanak minden mérkõzésre."

Kedden Moyes dicsérte Welbecket azt követõen, hogy kétszer is betalált az Aston Villa ellen és a menedzser azt akarja, hogy a csatár folyamatosan fejlõdjön, végezzen külön edzést, ha szükséges. 

"Beszéltünk róla a múlt hónapban és mondtam, hogy arra lenne szüksége, hogy utolsóként hagyja el az edzõpályát" - folytatta Moyes. "Wayne [Rooney] kinn van minden nap, gyakorolja a szabadrúgásokat, a befejezést és a lövéseket kiszorított szögbõl. Danny-nek is ott lenne a helye."

"A fiatal srácok itt tanulnak, hogy javuljanak és gyakorolhassanak. Néha, anélkül, hogy tudnád, kicsúszol ez alól, de azt mondják: "Hé Danny, minden nap csinálj plusz tizenöt percig különbözõ típusú befejezéseket és meglátjuk, hogy jön-e több gól tõled!"

"A Villa ellen a gyakorlatban is alkalmazta a mûveletet, agyafúrt volt és határozott. Danny-nek rengeteg tulajdonsága van. Szokta is mondani, hogy:' Hé, ezt egy új szintre fogom emelni', szóval megpróbálunk segíteni neki, hogy elérje a célját."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!