Evra élvezi a kupaizgalmakat

Erõs szél, durva jégesõ is része volt a Britannia Stadiumban lejátszott Capital One Cup negyeddöntõnek, amin Patrice Evra góllal segítette csapatát. A védõ elmondta, soha nem játszott még ilyen körülmények között.


A Vörös Ördögök sikerrel vették a Fazekasok által gördített negyeddöntõs akadályt és jutottak a sorozat elõdöntõjébe, ahol januárban a Sunderlanddel vívnak a döntõért.

Evra gólja 12 perccel a meccs vége elõtt érkezett - különlegesség, hogy a Unitedben szerzett góljai közül ez volt az elsõ, amit jobb lábbal lõtt - megpecsételve Mark Hughes csapatának sorsát. A francia játékos nem is igazán tudja, mi lepte meg õt jobban: az, hogy jobbal gólt szerzett, vagy maga az idõjárás.

"Soha nem játszottam ilyen körülmények között" - mondta Pat az MUTV-nek. "Nagyon nehéz volt, ezért pedig mindenkinek hatalmas elismerés jár, mert nem könnyû, mikor egy ilyen helyre jössz, mint a Stoke stadionja - ez egy nagy csata. Nyerni 2-0-ra, nem kapni gólt - igazán elégedettek lehetünk ezzel a teljesítménnyel."

 


"Durva egy idõ volt. Amikor kijöttünk azt követõen, hogy félbeszakadt a meccs, kissé hanyag módon játszottunk. Éppen ezért a menedzser azt akarta, jobban kezdjük a második játékrészt. Amikor az esõ és a jégesõ abbamaradt, saját játékunkat tudtuk játszani. Fontos volt, hogy lent tartsuk a labdát, ez jelentette a különbséget."

A United vezetõ találata Ashley Young nevéhez fûzõdik, aki a 62. percben egy kemény lövéssel vette be Thomas Sörensen kapuját, majd Evra elõretörése végén maga tekert a hosszú felsõbe, beállítva a végeredményt.

"Nagyon örülök neki, de ez egy baleset volt" - viccelõdött Evra. "Azt mondtam Ash-nek, befelé fogok indulni, kérni fogom a labdát és megpróbálom jobbal ellõni. Sok játékos talán azt mondaná, 'be kellene ívelned', de nagyon örülök, hogy jobbal betaláltam, mert eddig csak egy ilyen gólom volt, még a válogatottban."

"Normális esetben a jobb lábamat arra használom, hogy felszálljak a buszra! Boldog vagyok, de jobban örülök annak, hogy nem kaptunk gólt. Három gyõzelmünk van egymás után, melyeken gólt sem lõtt az ellenfél és látható a Manchester United mentalitása, a gyõztes mentalitás. Ez a szellemiség, ez nagyon fontos."

 


Evra tisztában van azzal, elsõdleges feladata az, hogy védõtársainak segítsen és nem a gólokat kell szállítania.

"Mindig azt mondom, hosszú évek óta játszom a Unitedben és lõhettem volna több gólt is. De én védõ vagyok és az elsõ dolgom a védekezés. A játék neve immár az, hogy ne kapjunk gólt, mert ha ezt tesszük, tudjuk, hogy megnyerhetjük a meccset. Ez egy erõs teljesítmény. Úgyhogy immár koncentrálhatunk a szombati találkozónkra."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!