Manchester United 3-1 West Ham United

Magabiztos gyõzelmet arattak a Vörös Ördögök.


A Manchester United már a találkozó elejétõl kezdve úgy játszott, ahogy az hazai pályán elvárható a bajnoktól. Hatalmas mezõnyfölényét gólokra tudta váltani, és számos alkalommal csodaszép támadásokat vezetett.

Már a 2. percben nagy helyzetbe kerültek a Vörös Ördögök. Szögletet végezhetett el Adnan Januzaj, aki Wayne Rooney-hoz játszott, a csatár visszatette a fiatal szélsõhöz a labdát, aki középre ívelt, a védõkrõl éppen Tom Cleverley elé került a játékszer, aki csúszva kapura tette azt, de Adrian elképesztõ módon védett.

A West Ham alig tudott kijönni saját térfelérõl, ahogyan a 11. percben sem sikerült, hiszen Phil Jones csípett el egy átadást, elõretört és 18 méterrõl lövésre szánta el magát, a vendégek kapusa azonban könnyedén hárított.

Egy perc múlva Antonio Valencia beadása találta meg Januzajt, aki levette és lõtt, de a védõk blokkoltak, a labda Rooney elé került, aki ellen Morrison szabálytalankodott. A megítélt szabadrúgást maga a sértett végezte el 20 méterrõl, de kapu fölé tüzelt.

Újabb Valencia-beadás jutott el Januzajig, a védõk azonban az utolsó pillanatban, még lövés elõtt menteni tudtak. Valencia a 19. percben beadás helyett lövésre szánta el magát, megpattanó próbálkozását Adrian a rövid kapufánál szögletre mentette.

Közben Ravel Morrison ocsmány módon rúgott bele Cleverley-be, amiért sárga lapot kapott. Örülhetett, hogy nem pirosat, mert köze nem volt a labdához, nem is az volt a cél, hogy megszerezze azt.

A 26. percig bírta a West Ham. Bal oldalon gyorsan elvégzett szabadrúgást követõen Welbeck sarokkal tökéletesen tette le Rooney elé a labdát, aki megiramodott, majd visszapasszolt csatártársának, aki kissé kiszorított helyrõl a hosszú alsóba lõtt, 1-0 a hazaiaknak.

 


Nem mondhatni, hogy a bekapott gól megfogta a londoniakat, hiszen addig sem volt nagyon közük a találkozóhoz, a 36. percben aztán még reménytelenebbé vált helyzetük. Welbeck-Januzaj-Welbeck volt a labda útja, a csatár Adnant szöktette, aki csodás csellel bolondot csinált Collins-ból, majd az öt és feles sarkáról õ is a hosszú alsóba lõtt.

 


Öt perc múlva nagyszerû kontrát vezetett a hazai csapat, Smalling bólintott ki egy ívelést a tizenhatosról, Valencia lecsapott rá, megindult vele majd passzolt Rafaelhez, oldalról okosan visszajátszott az ecuadorihoz, aki 13 méterrõl tüzelt, de végül kapu fölött hagyta el a pályát a játékszer.

A második játékrész elején tovább rohamoztak a hazaiak, Januzaj beadása centikkel, de hosszú volt Welbecknek, Valencia elõl pedig mentett McCartney, majd Rooney ívelése után Jonny Evans remek fejesét mentette a gólvonalról Noble.

Tíz perce ment a félidõ, a West Ham pedig egyre többet tartotta a labdát ellenfele térfelén, bár komoly helyzeteket nem tudtak kialakítani, beadások és szögletek után pedig a manchesteriek mindig tisztázni tudtak.

A 68. percben jogos gólt vett el Mike Jones játékvezetõ David Moyes csapatától. Valencia adott nagyszerû indítást a megsérült Welbeck helyére beálló Javier Hernandeznek, aki kapuba talált, les címén azonban nem adták meg a gólt, pedig a visszajátszás jól mutatta, nem volt les.

Négy perc múlva azonban már nem volt kegyelen. Rafael fantasztikusan indította Valenciát, aki a második hullámban érkezõ Rooney-hoz tálalt, a csatár egy csel után letette Ashley Youngnak - aki Januzajt váltotta - a szélsõ pedig ismét nagy gólt lõtt, ezúttal 15 méterrõl szedte le a bal felsõbõl a pókhálót, 3-0.

 


Már úgy tûnt, újabb olyan mérkõzést hozhatnak a Vörös Ördögök, amin nem kapnak gólt, de a 81. percben Alex Büttner csúnyán bealudt, így annak ellenére, hogy társai lesre próbáltak játszani, Carlton Cole nem volt lesen, egyedül mehetett kapura és végül higgadtan értékesítette helyzetét, 3-1-re módosítva az állást.

A meccs utolsó helyzete a hazaiak elõtt adódott, Young szöglete Rooney-hoz került, majd a szélsõ visszakapta, laposan centerezett, Hernandez azonban a kapu elõterében tõle szokatlan módon nagyon sután találta el a játékszert, így kimaradt a lehetõség, Evans a hosszún összeszedte a labdát, az alapvonalról keményen lõtte be, ami elsuhant a kapu elõtt, Rooney ívelhette vissza, amire Evans érkezett, de kapu fölé pörgetett.

A West Ham nem meglepõ módon igen sokat szabálytalankodott, olykor elég alattomosan is, de a manchesteriek inkább a játékkal foglalkoztak, aminek meg is lett az eredménye.


Premier League, 17.forduló
Manchester United 3-1 West Ham United
Old Trafford

Vezette: Mike Jones

United: De Gea - Rafael, Smalling, Evans, Evra(Büttner 80.) - Valencia, Jones, Cleverley, Januzaj(Young 69.) - Rooney, Welbeck(Hernandez 54.)
Pad: Johnstone, Kagawa, Fletcher, Giggs

West Ham: Adrian - Demel, Collins(Rat 75.), Tomkins, McCartney - Noble, Taylor(Collison 62.) - Diamé, Morrison, Jarvis(C.Cole 71.) - Maiga
Pad: Jaaskalainen, Diarra, J.Cole, O'Brien

Gólszerzõ: Welbeck 26', Januzaj 36', Young 72'

Sárga lap: Januzaj illetve Morrison, Jarvis, Tomkins, McCartney


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!