Moyes megvédi Januzajt

Miután Adnan Januzaj ismét a reflektorfénybe került a West Ham elleni gyõzelem alkalmával, David Moyes továbbra is megvédi a fiatal játékost.


A 18 éves játékos úgy gondolta, hogy büntetõt kellett volna kapjon miután Mark Noble fellökte, utána viszont megszerezte a legelsõ gólját az Old Traffordon, amit magabiztosan vágott a hálóba miután egy gyönyörû mozdulattal lerázta magáról James Collins-t.

 
A walesi védõhöz, Collins-hoz kapcsolódik Januzaj sárgalapja is, amit szimulálásért kapott miután földre került azt követõen, hogy a középhátvéd egy igen agresszívnak tûnõ belépõre készült. Emiatt az incidens miatt máris kérdések vetõdtek fel, Moyes szerint viszont rossz irányba terelõdik az emberek figyelme.
 
Javier Hernandez George McCartney brutális belépõje miatt sérült meg és szorult ápolásra, Mike Jones játékvezetõ pedig úgy gondolta, hogy ezt sárga lappal jutalmazza - ugyanazzal az ítélettel amit Januzajra is kiszabott.
 
"Nagyszerû gólt szerzett" - dicsérte meg a fõnök. "Vannak még benne gólok és mindkét lábával tud gólt szerezni."
 
"Nyugodt volt a büntetõterületen belül, és remekül leültette az ellenfelét, hogy helyet csináljon magának a lövéshez. Õ egy kivételes tehetség, viszont még mindig csak 18 éves, amirõl nem szabad elfelejtkeznünk. Szerintem volt ma egy pár olyan alkalom amikor a fiatalsága miatt hibákat vétett, de nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményével."
 
 
"Aggódok amiért rengeteg szabálytalansággal kell megküzdenie. Ha megnézzük a meccseinket, akkor azt láthatjuk, hogy valószínûleg ellene követik el a legtöbb szabálytalanságot, illetve õt rúgják meg a legtöbbször."
 
"Beszélni fogunk vele, és biztosra fogunk menni, hogy mindent jól csináljon. Ma szerintem az járt a fejében, hogy Collins el fogja kaszálni és ezt próbálta elkerülni, ami rosszabbul nézett ki mint amilyen valójában volt."
 
Moyes egyértelmûen fel volt háborodva a Hernandez elleni szabálytalanság miatt, akit kezelni is kellett emiatt, ráadásul a gólját se adták meg.
 
"Szerintem rossz szabálytalanság került a középpontba" - mondta Moyes. "Gondoltam, hogy megfognak kérdezni a Hernandez elleni belépõrõl. Nem foglalkozott vele a bíró, csak ennyit tudok mondani. Észrevette a szimulációt a másik helyzetnél, ezt viszont nem látta. Arra kell figyelnünk, hogy ne mi legyünk azok akik túl sokat panaszkodnak."
 
"Múlt héten kiálltam és elmondtam, hogy Adnannak túl sok szabálytalansággal kell megbírkóznia, ez pedig a bírókon múlik, hogy ne történjen meg. Adnant nagyon nehéz tartani. Nagyon ravasz és a mozgásával kiprovokálhatja a védõk szabálytalanságait, onnantól viszont már a bíróké a szó. Remélem nem várnak addig amíg komolyabban megsérül."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!