Valencia: Feltámadunk!

‪Antonio Valencia újra kezd rátalálni régi formájára az idei szezonban, ennek okán pedig a United Review a saját és a Vörös Ördögök azon szándékáról beszélgetett a szélsebes ecuadori szélsõvel, hogy sikeres évet akarnak maguk mögött tudni.


David Moyes nem gyõz dicsérni ebben a szezonban - mennyire vagy elégedett a formáddal?

Elégedett vagyok. Keményen dolgoztam, hogy ez így legyen és a továbbiakban is ezt fogom folytatni, mert biztosra kell mennem, hogy folyamatosan jól csinálom a dolgomat, de meg kell jegyeznem, hogy szerintem csapatként is javulunk, és jó formában vagyunk. Fontos, hogy ezt folytatni tudjuk.
 
Korábban megjegyezted, hogy nem voltál elégedett a tavalyi formáddal - mi változott ebben a szezonban? 
Szerintem a 2011/12-es szezonban eléggé magasra raktam a lécet a teljesítményemmel, ami egy kicsit váratlan volt, de nagyon örültem neki. Tavaly volt egy kellemetlen problémám a hátammal, ami miatt nem tudtam rendesen edzeni, viszont ennek most már semmi nyoma. Remekül érzem magam és teljes erõvel tudok edzeni, mindent bele tudok adni. Ez meglátszik a játékomon is.
 
Megváltoztattad a mezszámodat a tavalyihoz képest, mi volt a döntés oka?
Nincsen semmilyen negatív oka a változásnak. Nem akarom, hogy az emberek azt higgyék, hogy azért nem csináltam meg a dolgomat a csapatért, mert a hetes mez miatt plusz nyomás nehezedett rám. Ennek több köze van ahhoz, hogy a huszonötös volt az elsõ mezszámom, amikor a klubhoz jöttem és jól játszottam, amikor az a szám volt a hátamon, ezért azt gondoltam, hogy "miért ne térhetnék vissza a huszonötöshöz?" Jól teljesítettem és jó szerencsém volt abban a mezben.
 
 
David Moyes egy kissé megváltoztatta a csapat felépítését - ez befolyásolta a formádat?
Én csak azt próbálom tenni, amit a menedzser mond! (Mosolyog) Taktikailag megvannak a saját elképzelései és ez rajtunk, játékosokon múlik, hogy keményen dolgozzunk annak érdekében, hogy ezt egy egységként, gyakorlatba tudjuk ültetni. Ha van bármilyen taktikai változás, annak nincs túl nagy hatása rám, mert az én feladatom, hogy elmenjek a védõk mellett, beadjam a labdákat és helyzeteket alakítsak ki a társaimnak. Viszont azt is megértem, hogy taktikailag össze kell dolgoznom azokkal, akik körülöttem vannak, ezért mindkettõre figyelek.
 
Ebben a szezonban jó néhány különbözõ hátvéddel játszottál már magad mögött - Rafael, Chris Smalling és Phil Jones - és úgy tûnik, hogy mindegyikkel jó összhangban vagy...
Igen, ez így van, és mindegyikõjükkel szeretek játszani. Nincs olyan listám, hogy melyik játékossal szeretek jobban játszani. Szerintem mindannyian jól dolgozunk együtt, és remekül megértjük egymást. Az említett három játékosnak is remek szezonja van.
 
A csapat szempontjából hogyan jellemeznéd az eddigi szezont?
Amikor jön egy új menedzser, mindig van egy olyan idõszak, amikor rendezõdnie kell egy pár dolognak, és ez alatt lehet, hogy lesznek pozitív eredmények, de lesznek negatívak is. Voltak hihetetlen meccseink, amikor remekül játszottunk, máskor viszont nem ment olyan jól a játék, mint ahogy szerettük volna és ellenünk fordultak a dolgok. Az Aston Villa elleni gyõzelem nagyon fontos volt és erre akarunk építeni.
 
 
Te és a csapattársaid ahhoz vagytok hozzászokva, hogy a bajnokság élmezõnyében tanyáztok - hogyan birkóztok meg azzal, hogy nem vagytok olyan elõkelõ helyen?
Rosszul esik. Mi az a csapat vagyunk, amelyik hozzá van szokva, hogy az elsõ három hely valemelyikét foglalja el a bajnokságban. Az, hogy ahol most vagyunk, miután pontokat vesztettünk olyan csapatok ellen, akikrõl tudtuk, hogy meg kellett volna vernünk õket, különösen otthon, még nagyobb fájdalmat okoz. Nem egyszerû, de csak annyit tudunk csinálni, hogy megnézzük, hogy mit rontottunk el bizonyos meccseken, és arra koncentrálunk, hogy ezeket a hibákat helyre hozzuk és a legjobb tudásunk szerint játsszunk.
 
Az ünnepi idõszakban sok pontot össze lehet gyûjteni, mennyire lehet hatással egy ilyen sorozat a csapatra?
Ez mindig fontos része a szezonnak, most pedig rajtunk múlik, hogy mindent beleadjunk és jól szerepeljünk. Jó lenne látni, hogy az elõttünk lévõ csapatok pontokat veszítenek, nekünk viszont azt kell megcélozni, hogy maximum pontszámmal zárjuk ezeket a találkozókat. Volt már egy pár õrületes eredmény a bajnokságban, de ez a Premier League. Mindegyik csapat tud pontokat szerezni a másik csapattól. Esélyünk van arra, hogy egy jó sorozatot produkáljunk a következõ hetekben, amit muszáj lesz megcsinálnunk.
 
A játékosok mit tartanának sikeres szezonnak?
A jelenlegi célunk az, hogy január elejéig vagy bekerüljünk, vagy pedig közel kerüljünk az elsõ négy csapathoz, hogy aztán onnan tudjunk majd még feljebb kerülni. Minden szezonban azt tûzzük ki célúl, hogy annyi trófeát nyerjünk meg, amennyit csak tudunk. Ez nem változott, és soha nem is fog.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!