Rooney-t dicsérte Moyes

David Moyes szerint Wayne Rooney az egyik fõ oka a United mostani formájának, aki a fiataloknak is megmutatja, mi kell ahhoz, hogy valaki az Old Traffordon szerepelhessen.


 A 28 éves csatár ebben a szezonban 12 gólnál és 13 gólpassznál jár - válogatottat is ide értve - és legutóbb is két olyan labdát osztott ki, mely végén Danny Welbeck, valamint Ashley Young is eredményes tudott lenni a West Ham elleni 3-1-es siker alatt.

 

Ez a forma érthetõ módon megakadt Moyes szemén, aki hiszi, hogy Rooney olyan hatást kezd gyakorolni az öltözõben, mely a fiatal csapattársai teljesítményére is jótékonyan hat.

 

"Wayne igazi csapatjátékossá formálta magát. Gólpasszai a csapat számára, a góljai és teljeskörû hozzájárulása mind-mind fantasztikus volt" - mondta a menedzser hétfõi sajtótájékoztatója során.

 

"Úgy tûnik, mint aki kezd magára vállalni dolgokat. Azt kezdi mondani: 'Figyelj, jobban kell játszanunk. Biztosra kell mennünk, hogy többet teszünk annál, amit most csinálunk.' Ezt látom az öltözõben. Ezt látom minden nap az edzéseken, amiken folyamatosan javulni próbál. Wayne rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, ami jó dolog számunkra. Remélhetõleg az elkövetkezendõ évek alatt is szükségünk lesz ezekre tõle."

 

 

Moyes kifejtette, a 28 éves támadó immár a United tapasztalt játékosának számít, aki képes tanácsokkal szolgálni a fiatalok számára.

 

"Amit õ tesz az az, hogy mások is jól játszanak azért, mert õ remekel. Teljesítménye jó volt" - magyarázta a menedzser. "Mutatnia kell dolgokat a fiataloknak, mert ennél a klubnál ez történik. Ha megnézel olyanokat, mint Ryan Giggs, aki tanácsot adott Wayne Rooney-nak. Immár Wayne is ebben a szerepben van, hogy tanáccsal szolgáljon Adnan Januzajjal és másoknak, akik felfelé jönnek a ranglétrán. Nagy felelõssége van, hogy megmutassa a következõ generációnak a Manchester United követelményeit és azt, hogy mit kell tenni minden egyes héten, ha ebben a klubban szerepelhetsz."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!