Norwich City 0-1 Manchester United

A csereként beálló Danny Welbeck góljával a Vörös Ördögök újabb három ponttal gazdagodtak.


Rendkívül gyenge meccset hozott a mai találkozó, pedig jól indult a United számára. Az elsõ 15 percben a hazaiak rengeteg hibával játszottak, már amikor náluk volt a labda, mert nem sokszor találkoztak vele.

 

Azonban az óriási mezõnyfölény nem hozta a helyzeteket, csak egy Ashley Young beadása utáni lehetõség említhetõ, amit Javier Hernandez nem tudott kapura fejelni, majd a hosszú Shinji Kagawa próbálta megtalálni mexikói társát, de Ruddy nagyszerûen vetõdött ki kapujából.

 

Úgy tûnt, ez a meccs könnyedén a vendégeké lehet, aztán a semmibõl minden megváltozott. Patrice Evra aludt be nagyon, Martin került mögé, a védõ lövését David de Gea azonban hárítani tudta, a kipattanót pedig Chris Smalling mentette szögletre mentette Hoolahan elõl.

 

Innentõl a Kanárik átvették a mérkõzés irányítását folyamatosan szálltak be a kapu elé a beadások, a védelem azonban remekül állta a sarat. Komolyabb veszélyek csak átlövésekbõl alakultak ki, ezeket pedig vagy de Gea védte, vagy Jonny Evans blokkolta.

 

A manchesteriek leginkább csak a sárga lapokat gyûjtötték, Ryan Giggs és Hernandez is besárgult. A szünet elõtt Chicharito kapott nagyszerû kiugratást Youngtól, a csatár kiszorított helyrõl tüzelt, Ruddy a rövidnél fogta a játékszert.

 

Fordulás után sokkal stabilabb lett a United és elõre is többet mozogtak a játékosok. Ehhez nagy segítség volt, hogy David Moyes a szünetben Giggs helyett Welbecket küldte pályára. 

 

Young beadása Kagawát találta meg, de elmaradt a lövés, majd a 49. percben az angol szélsõ elõretörése végén 18 méterrõl centikkel lõtt a felsõ léc fölé.

 

Alig több, mint 10 perce volt a pályán Welbeck, mikor nagyot harcolt a hazai térfélen, három védõ között tartotta a labdát, majd a negyedik védõ megpróbálta kivágni elõle, de rajta megpattanva Hernandezhez került a játékszer, akitõl Welbeck kapta meg, Danny kicselezte a kifutó Ruddy-t, majd az üres kapuba passzolt. Fontos gól volt, 1-0 a Unitednek.

 

 

A bekapott gól után ismét rengeteg hibával játszott a Norwich, csak kisebb lehetõségek adódtak elõtte, míg a United nem nagyon próbálta eldönteni a meccset egy második találattal.

 

Alacsony színvonalú találkozón fontos három ponttal gazdagodott a bajnok.

 

 

Premier League, 19.forduló

Norwich City 0-1 Manchester United

Carrow Road, 26851 nézõ

 

Vezette: Phil Dowd

 

 

Norwich: Ruddy - Martin, Bennett, Bassong, Olsson - Snodgrass(Murphy 79.), Fer, Johnson, Redmond - Hoolahan(Elmander 89.) - Hooper(van Wolfswinkel 69.)

Pad: Bunn, Garrido, Whittaker, Becchio

 

United: De Gea - Smalling, Vidic, Evans, Evra - Carrick, Cleverley - Young, Giggs(Welbeck 46.), Kagawa(Januzaj 69.) - Hernandez(Fletcher 86.)

Pad: Lindegaard, Zaha, Anderson, Fabio

 

Gólszerzõ: Welbeck 56'

 

Sárga lap: Bennett, Fer, Johnson, Redmond illetve Giggs, Hernandez, Smalling


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!