Moyes tervei

David Moyes bízik abban, hogy a Manchester United játékoskerete fejlõdni fog, amint a menedzser kezd egyre nagyobb befolyással bírni a klubra.


 A menedzser minden követ meg fog mozgatni annak érdekében, hogy csapata elismerésben részesüljön mind Angliában, mind külföldön. Ehhez akár az akadémiai és utánpótlás csapatból is hozhat fel új játékosokat a keretbe, de kész az átigazolási periódusok során akár újabb igazolásokkal is erõsíteni a kezdõ XI-et.

 

A 2014-es szezonkezdõ mérkõzés elõtt, amit ma este kell megvívjanak az Old Traffordon a Spurs ellen, az újságírók ismét kiváncsiskodtak Moyes januári átigazolási tervei felõl.

 

"Ez a klub folyamatosan fejlõdik" - magyarázta a fõnök. "Sir Alex is csapatokat cserélt le és új csapatokat hozott össze az évek során, ezért határozottan én is ezt fogom tenni, az elkövetkezõ hónapokban és években újjáépítésnek lesznek szemtanúi. Ebben egészen biztos vagyok. Erre fogunk törekedni és ez lesz a jövõbeli célunk is."

 

 

"Azt hiszem, hogy Sir Alex is hasonlóképpen vélekedne. Egy újjászervezésre van szüksége a csapatnak, de itt mindig folyamatban van egy hosszútávú építõ munka. Ilyen esetekben mindig elõször az Akadémia irányába tekintünk és megnézzük, hogy van-e olyan játékos ott, aki hasznos tagja lehetne az elsõ csapatnak. Hogyha ez nem sikerül, akkor kifele tekintünk és vagy kihozzuk a maximumot abból, amivel rendelkezünk, vagy jobbat próbálunk szerezni, esetleg egészen egyszerûen csak betöltünk egy hiányposztot."

 

Arra a kérdésre, hogy nyugodt lesz-e, ha ebben a hónapban nem sikerül új taggal bõvíteni a keretet, Moyes így válaszolt: "Nem tudom, hogy helyes-e ez a kifejezés ide. Én inkább azt szeretném elmondani a hónap végén, hogy - Szerettem volna tenni valami és meg is próbáltam tenni valamit -. Megpróbálunk majd a problémákon eszközölni, ha lehetséges lesz."

 

A keret jelenlegi mélysége segített betölteni az ûrt, amit Rio Ferdinand sérülése ejtett a csapaton a karácsonyi idõszak alatt, de a tapasztalt középhátvéd még mindig szerepel Moyes további terveiben.

 

 

"Volt egy pár sérülése és egyéb gondja, amik a lábikráját érték" - magyarázta a menedzser. "Mindezek ellenére Rio még mindig a keret tagja. A csapat jelenlegi formája és egy pár fiatalabb játékos teljesítménye miatt nem kellett túl sok mindent változtassak a kezdõkön."

 

"Rio és Vida [Nemanja Vidic] generációjuk legjobb középhátvédei közé tartoznak. Az elmúlt 10 évet nézve valami hihetetlen produkciót tudtak nyújtani a pályán. Õk még mindig a csapat tagjai és játszatni is fogom õket, de mindig ott lóg a levegõben az, hogy új emberek kerülnek a csapatba."

 

"Ennek a klubnak folyamatosan szüksége van olyan játékosokra, akik nyomás alá helyezik õket és átveszik a helyüket, ha szükséges. A kihívás a fiatalabb játékosok elé van állítva. Ez része kell legyen a munkádnak, ha a Manchester United játékosa vagy. Itt minden posztért ádáz versengés folyik, megállás nélkül."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!