Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur

Két hatalmas védelmi hiba után hazai pályán kikapott a United.


Nagyszerûen kezdett a hazai csapat, azonnal irányítása alatt tartotta a találkozót. 

 

Antonio Valencia az elsõ öt percben kétszer is remekül ívelt a védelem mögé Danny Welbecknek, de a Spurs védelme az utolsó pillanatokban vagy egy védõ, vagy a kapus segítségével mentett.

 

Szinte azonnal Valencia pontosan tálalt a felfutó Chris Smalling elé, aki átvette a labdát és lõtt, Llorison lelassulva végül szögletre gurult a játékszer.

 

Jonny Evans elõretörése, majd harcias labdaszerzése után kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást a United, amit Wayne Rooney azonban kapu fölé tüzelt. A manchesteriek alig engedték ki ellenfelüket a térfelükrõl, a londoniak a kontrákra építettek, aminek a 14. percben majdnem meg is lett az eredménye. Adebayor továbbított Soldadóhoz, aki középrõl zseniálisan ugratta ki Lennont, az angol szélsõ lövését David de Gea jobb lábbal óriásit védve hárította. Patrice Evra vajon merre járt fejben? Mert nem a meccsen, az szinte biztos.

 

Valencia két ember között elfutott, beadását Dawson mentette Welbeck elõl, majd a szögletbõl Vidic fejelt kapu mellé.

 

A 34. percben jött a hidegzuhany. A Spurs tizenhatosánál labdát vesztettek a hazaiak, kontrázott a Tottenham, Eriksen jobbról kapu elé ívelt, Smalling végignézte, ahogy Adebayor felugrik fejelni és bólint a hosszúba. 1-0 a Spursnek.

 

A bekapott gól visszavetette a bajnokot, a Spurs közel járt egy újabb találathoz, de Soldado nagy helyzetben csúnyán kapu mellé tüzelt.

 

Fordulás után a Unitedtõl sokkal nagyobb nyomást lehetett volna várni, de a vendégek jól védekeztek és a hazai csapat nem tudott kibontakozni. Bár Carrick nagyszerû labdát adott Welbecknek, aki végül gyengén juttatta kapura azt, majd az angol csatárt egyértelmûen megrúgták a tizenhatoson belül, de elmaradt a büntetõ, komoly helyzetek nem igazán jöttek.

 

Épp ezért Moyes cserélt, bejött Shinji Kagawa és Javier Hernandez, Smalling és Carrick helyett. 

 

A 66. percben újabb kontra, újabb vendég gól következett. Valencia immár jobb bekként saját kapuja elõtt lassan reagált, Eriksen megelõzte õt és közelrõl kapuba fejelt.

 

Szerencsére hamar jött a manchesteri válasz, egy perccel késõbb Welbeck csodás átadás után a kivetõdõ kapust átemelve szépített.

 

Az utolsó 20 percre mindent egy lapra feltett Moyes és csapata, számos lehetõséget, lövõhelyzetet kialakított, de nem sikerült egyenlíteni, miközben nagyon figyelni kellett arra is, nehogy ismét kontrázzon a londoni együttes, hiszen a középpályán már nem volt olyan, aki igazán meg tudta volna állítani a rohamokat.

 

Idén nincs a United mellett a szerencse, nem ez az elsõ olyan mérkõzés, ahol ez bebizonyosodott, de ha a játékosok kevesebbet hibáznának, akkor nem is nagyon kellene szerencsérõl beszélni.

 

 

Premier League, 20. forduló

Manchester United 1-2 Tottenham Hotspur

Old Trafford

 

Vezette: Howard Webb

 

United: De Gea - Smalling(Kagawa 61.), Vidic, Evans, Evra - Carrick(Hernandez 61.), Cleverley(Young 84.) - Valencia, Rooney, Januzaj - Welbeck

Pad: Lindegaard, Fletcher, Ferdinand, Büttner

 

Spurs: Lloris - Walker, Dawson, Chiriches, Rose - Lennon, Capoue(Bentaleb 64.), Dembele, Eriksen - Soldado(Kane 75.), Adebayor(Chadli 70.)

Pad: Friedel, Lamela, Fryers, Fredericks

 

Gólszerzõ: Welbeck 67' illetve Adebayor 34', Eriksen 66'

 

Sárga lap: Rooney, Januzaj illetve Dembele


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!