Moyes: Botrányos bírói hibák

David Moyes rendkívül elégedetlen volt Howard Webb döntéseivel a Manchester United 2-1-es vereségét követõen, különösen az Ashley Youngot ért szabálytalanság volt egyértelmû büntetõ a skót tréner szerint.


A Tottenham menedzsere, Tim Sherwood is szabálytalannak ítélte Hugo Lloris mozdulatát, de ez kevés vigasz Moyesnak, aki csapatával 4. vereségét szenvedte el az idei Premier League szezonban az Old Traffordon.

 

Moyes a következõképpen nyilatkozott az esettel kapcsolatban: "Több szabálytalanságot is figyelmen kívül hagyott a játékvezetõ, de a legmegdöbbentõbb, hogy [Hugo] Lloris egyértelmûen szabálytalan mozdulatát sem fújta be."
 
"Ha a középpályán viszik el ilyen magasan az egyik játékos lábát, azonnali kiállítást érdemelt volna. Ha ez nem volt büntetõ, akkor az egész szezonban egyet sem fogunk látni" - mérgelõdött a United menedzsere.
 
Moyes elutasította azt az elképzelést, miszerint Young eséseit már nem veszik komolyan a játékvezetõk. 
 
"Ugyan már. Ez az eset teljesen egyértelmû volt. Ashley lendülettel érkezett, elérte a labdát, a kapus meg egyszerûen letarolta, magasan, elõre tartott lábbal. Hisz láthatta mindenki, sziklaszilárd büntetõ volt." 
 
 
A gólszerzõ Danny Welbeck ellen is vitatható volt Vlad Chiriches mozdulata, míg Adnan Januzajt is lerántották a 16-os elõtt, de ezeket sem fújta be Webb, ami szintén igencsak felbosszantotta Moyest. 
 
 
"Welbeck esetében is lehetett volna büntetõt fújni és az Adnan elleni szabálytalanság is egyértelmû volt. Botrányos játékvezetõi döntések sorozatát szenvedtük el."
 
Annak ellenére, hogy a mérkõzés végkimenetelét frusztráló játékvezetõi döntések születtek, Moyes elismeri, hogy nem megfelelõ módon kezelték a Spurs gyors ellentámadásait, és az adódó helyzeteiket is könyörtelenül ki kellett volna használniuk a gyõzelem érdekében. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!