Moyes: Fontos az FA-kupa

David Moyes az FA-kupa védelmére kelt, azt állítva, hogy a Manchester Unitednél mindenkinek nagyon fontos ez a kupasorozat.


A sorozat megítélése azután kérdõjelezõdött meg, hogy az Aston Villa menedzsere, Paul Lambert a sajtóban elmondta, szerinte az elsõ osztály legtöbb menedzsere számára a legrégebbi kupasorozat csak "eltereli" a figyelmet, és általánosságban a Premier League jelenti a prioritást mindenki számára.

 

Azonban míg David Moyes úgy érzi, hogy honfitársa szavait kiforgatták a média munkatársai, a vasárnapi Swansea City elleni FA-kupa 3. forduló elõtti sajtótájékoztatóján személyes fertõzõdöttségérõl számolt be a kupasorozatot illetõen.

 

"Fontos számomra a kupa, mindig is az volt" - kezdte az Aon Training Complexben tartott eseményen.

 

"Biztos vagyok benne, hogy minden klub számára az. Minél tovább tudsz jutni, annál fontosabbá válik. A legtöbb Premier League klub számára majd még csak most kezdõdik az egész. Eközben mostanság nagyon sok bajnokit játszottak a csapatok, így nem lesz egyszerû dolog."

 

 

Sokat emlegetett tény, hogy a Manchester United 10 éve nem tudta elhódítani az FA-kupát, és mindössze kétszer tudott csak azóta a döntõbe jutni, hogy a híres trófeát magasba emelhették 2004-ben.

 

"Biztos vagyok benne, hogy ez ott van a lelkek mélyén, mert egy olyan klubnál, mint a Manchester United, mindig az a cél, hogy minél több lehetõség legyen arra, hogy a csapat trófeát nyerjen, az pedig kissé meglepõ, hogy a csapatnak 10 éve nem sikerült megnyernie az FA-kupát" - válaszolta Moyes arra a kérdésre, hogy nem frusztrálja-e csapatát a hosszú sikertelenség a rangosabb hazai kupasorozatban.

 

"De ez olyan dolog, ami ellen tenni fogunk - minden sorozatban a végsõ gyõzelem a célunk. Minden tõlünk telhetõt megfogunk tenni, hogy továbbjussunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!