Rothwell a fejlõdésrõl mesélt

Az Inside Unitednek adott exkluzív interjúban a fiatal középpályás, Joe Rothwell a klubnál tett fejlõdését is kivesézte.


Mióta vagy a Unitednél?

Hatéves voltam, amikor csatlakoztam, úgyhogy nem igazán ismerek mást.

 

Mindig középsõ középpályás voltál?

Nem. Fiatalabb koromban szélsõ voltam. Mindig is alacsony voltam a koromhoz képest, ezért a szélre kerültem. Az U15-ben vagy U16-ban kerültem be középre.

 

Az U19-esek edzõje, Nicky Butt említette, több gólt vár tõled. Tisztában vagy ezzel?

Ebben az évben ez az egyik célom. Több gólt akarok szerezni. A legutóbbi néhány év során nem játszottam túl sokat sérülések és betegségek miatt, így most remélem, sikerül kicsit több gólt lõni.

 

Remek párost alkottatok Ben Pearsonnal a pálya szívében. Pályán kívül is jól boldogulsz vele?

Körülbelül 10 percre lakunk egymástól. Nagyon fiatal korunk óta ismerem, helyi csapatoknál játszottunk. Szóval mindig is ismertük egymást és jól kijövünk egymással. Azt hiszem, ez a pályán is megmutatkozik.

 

Paul McGuinness elmagyarázta, hogyan tanítja a fiataloknak a klub történelmét. Megragadt ez benned?

Különbözõ darabokat vernek a fejedbe minden évben, úgyhogy minden megvan. Különösen, mikor az Ifjúsági FA-kuap jön, akkor ad bemutatót a melegítõn lévõ címerrõl és hasonló dolgokról. Sajnos én csak egyetlen ifi FA-kupa mérkõzésen szerepeltem - a Chelsea ellen - eddig, tavaly sérült voltam sokszor.

 

 

Mi volt az oka hosszú távollétednek?

Az U18-ban töltött elsõ évemben volt egy sérülésem, mely révén 5-6 hónapra a pálya szélére kerültem. Tavaly betegség és sérülés is súlytott. Nagyon nehéznek találtam mindezt az elsõ évemben, de második évre már megtanultam, hogyan kezeljem kicsit jobban az ilyet. Elõtte soha nem volt olyasmi sérülésem - voltak sérüléseim, de nem olyan nagyok. Nagyon nehéz idõszak volt. A klub három hónapra kényszerpihenõre küldött, nem is tudtam bejönni. Csak ültem otthon, nem csináltam semmit. kikészített. Nem volt jó.

 

Sok munka kellett ahhoz, hogy teljesen felépülj?

Kemény volt látni, hogy a srácok edzenek, nekem meg az edzõterembe kellett mennem, ahol nagyon lassan haladtam elõre. Nem egy kellemes hely. Azonban úgy vélem, ez segített nekem. Persze most is csinálom a konditermi munkát is, de furcsa módon jót tett a sérülés ebbõl a szempontból, mert erõsebb lettem, ami kellett.

 

Minél magasabb szinten játszol, annál fizikálisabbnak találod a mérkõzéseket?

Igen, különösen amikor az U21-ben játszom néhány elsõ csapatos játékos ellen. Próbálok versengeni velük, de ez segített nekem.

 

Bár az UEFA Ifjúsági Liga sok figyelmet kapott, a fõ célod az, hogy betörj az U21-be?

Igen, ez az, amit próbálok megtenni - bekerülni Warren Joyce keretébe és megszilárdítani a helyem ott. Kissé szokatlan bajnokság az idei. Ha nem lettek volna U19-es meccsek, nem játszottam volna ennyit, szóval ez segítség volt.

 

 

Rendszeres tagja voltál Anglia utánpótlás válogatottjainak. Milyennek találod ezt?

A közelmúltban az U19-eseknél voltam. Minden fiatalabb korosztályban szerepeltem, kivéve az U18-at, ami a sérülésem miatt kimaradt. Ismered a srácokat, akik ellen játszol a korosztályban. Kicsit másabb, amikor összegyûltök a válogatottba, de próbáltok úgy játszani, amit kérnek. Anglia elég jó korosztályos szinten.

 

United drukker vagy?

Mindig a Unitednek szurkoltam. Failsworth-bõl származom, Oldham külvárosából, de mindenkinek azt mondom, manchesteri vagyok!

 

Vannak olyan játékosok az elsõ csapatnál, akiket leginkább csodálsz, vagy felül akarod múlni?

Leginkább Michael Carrick. Amikor Scholesy még ott volt, õt is. Jó dolog, hogy Nicky Butt mellett õt is megkaptuk az U19-eseknél. Mindig kapok tõlük tanácsokat és a tõlük telhetõ legjobb módon próbálnak segíteni. Nagyon jó, hogy mindig ott vannak, ha beszélgetni, kérdezni akarok valamit. Mindig adnak választ.

 

Ha be tudsz törni a United elsõ csapatába, te lennél a harmadik Rothwell, aki képviselné a Unitedet Charles és Herbert után, akik sok-sok évvel ezelõtt szerepeltek itt. Nincs köztetek távoli rokonság?

Nem is tudtam errõl, hogy volt más Rothwell. Lehet kapcsolat köztünk, de nem tudom ezt.

 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!